Popotniški podstavki

Današnja "naredi sam" ideja je kot nalašč za vse, ki se še niste povsem pripravljeni posloviti od poletja in z njim povezanih dogodivščin.

Na spletni strani Popsugar smo si sposodili zanimivo domislico za uporabo starih zemljevidov, ki se nam po potovanjih običajno neugledno nabirajo po predalih. Z malce truda, lepila in dobre volje jih lahko spremite v enkratne podstavke, ki vas bodo tudi ob hladnejših dneh greli s spomini na vaša potovanja.

 

Kaj boste potrebovali za izdelavo podstavkov?

  • Podlogo za rezanje;
  • kvadratne lesene ali keramične podstavke;
  • svinčnik;
  • škarje;
  • čopič;
  • lepilo ("mod podge");
  • utrjevalec v pršilu ali lak;
  • filc (po želji).

 

Kako se lotiti dela?

V izogib mučnemu čiščenju in neljubim poškodam mize vam svetujemo, da na delovno podlago položite časopisni papir in podlogo za rezanje. Zemljevide, ki jih boste uporabili, razpostrite in nanje položite podstavke. S svinčnikom obrišite mesto, kjer je potrebno obrezati. Uporabite lahko povsem naključne dele zemljevida, ali pa na podstavke umestite svoje najljubše kraje oziroma potovalne destinacije.

Nato s škarjami previdno obrežite zarisane kvadrate. Ploščice na debelo (a enakomerno,) premažite z lepilom. Na premazano plast položite izrezan kvadrat. Dobro pritisnite ob podlago. Pomagate si lahko s koškom blaga, ki ga nežno podrgnete po celotni površini. Ko se lepilo v celoti posuši z njim premažite tudi vrhnji sloj. Ta nanos naj bo tanjši. Ponovno pustite, da se podstavki posušijo. Za daljšo obstojnost podstravkov te premažite z utrjevalcem ali lakom.  Ne pozabite pa niti na filc na spodnji strani vaših novih podstavkov, ki bo preprečil drsenje in praske na pohištvu.

 

 


Sorodni članki

Črna barva spalnice

Črna je barva večne elegance. Zakaj ne bi kanček te prefinjenosti vnesli tudi v spalne ...

Pisane preproge

Preproge so hitra rešitev za popestritev doma. Za vas smo zbrali dvanajst pisanih idej, ki igrivo polepšajo ...

Tabure

Kdaj ste nazadnje nekaj ustvarili sami? Uporabili že zavržene materiale? Danes vam predstavljamo zanimivo idejo, kako ...

Izrišite vgradno omaro

Ob iztekajočem se letu že pripravljamo novosti za novo leto. Za vas smo pripravili posodobljen program Akromat za izris ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: