Popotniški podstavki

Današnja "naredi sam" ideja je kot nalašč za vse, ki se še niste povsem pripravljeni posloviti od poletja in z njim povezanih dogodivščin.

Na spletni strani Popsugar smo si sposodili zanimivo domislico za uporabo starih zemljevidov, ki se nam po potovanjih običajno neugledno nabirajo po predalih. Z malce truda, lepila in dobre volje jih lahko spremite v enkratne podstavke, ki vas bodo tudi ob hladnejših dneh greli s spomini na vaša potovanja.

 

Kaj boste potrebovali za izdelavo podstavkov?

  • Podlogo za rezanje;
  • kvadratne lesene ali keramične podstavke;
  • svinčnik;
  • škarje;
  • čopič;
  • lepilo ("mod podge");
  • utrjevalec v pršilu ali lak;
  • filc (po želji).

 

Kako se lotiti dela?

V izogib mučnemu čiščenju in neljubim poškodam mize vam svetujemo, da na delovno podlago položite časopisni papir in podlogo za rezanje. Zemljevide, ki jih boste uporabili, razpostrite in nanje položite podstavke. S svinčnikom obrišite mesto, kjer je potrebno obrezati. Uporabite lahko povsem naključne dele zemljevida, ali pa na podstavke umestite svoje najljubše kraje oziroma potovalne destinacije.

Nato s škarjami previdno obrežite zarisane kvadrate. Ploščice na debelo (a enakomerno,) premažite z lepilom. Na premazano plast položite izrezan kvadrat. Dobro pritisnite ob podlago. Pomagate si lahko s koškom blaga, ki ga nežno podrgnete po celotni površini. Ko se lepilo v celoti posuši z njim premažite tudi vrhnji sloj. Ta nanos naj bo tanjši. Ponovno pustite, da se podstavki posušijo. Za daljšo obstojnost podstravkov te premažite z utrjevalcem ali lakom.  Ne pozabite pa niti na filc na spodnji strani vaših novih podstavkov, ki bo preprečil drsenje in praske na pohištvu.

 

 


Sorodni članki

Skodelice

Se tudi vi zjutraj nikakor ne prebudite brez skodelice dišeče kave? Ali ste ljubitelj čaja? Začnite vaš jutranji ritual ...

Dom v Švicarskih Alpah

Poznate pregovor, da je trava bolj zelena pri sosedih? Mi smo nekaj navdihujoče stanovanjske opreme za vas poiskali med ...

Ustvarjalni december

Vonj sveže pečenih piškotov, smrekovih vejic in cimeta. Pa dišeče kuhano vino in tople rokavice. Mesto, ki se mu mudi ...

Kreativni pirhi

Kako pa vi najraje pobarvate velikonočna jajčka? Mi priznamo, da smo veliki ljubitelji naravnih barv, a letos smo ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: