Buče kot dekoracija

Jeseni med namizno in zunanjo dekoracijo nikakor ne smejo manjkati buče. Za vas smo poiskali cel koš idej, ki bodo poljske "žoge" spremenile v pravcate jesenske lepotice.

Izrezljane oči in sveče

Najbolj poznane dekorativne buče so prav gotovo tiste z izrezljanimi očmi, velikim, nemalokrat strašljivim nasmehom, v katerih ponoči zagori sveča. Okraševanja buč se bodo najbolj razveselili otroci. Dovolite jim, da vam na bučo pomagajo narisati predlogo, po kateri boste skupaj izrezali detajle. Najprej na vrhu izrežite manjši krog, izpraznite notranjost buče, nato pa previdno izrežite detajle. Pika na i naj bo sveča ali njena varnejša različica - baterijska svetilka.

Barve in dodatki

Pisane buče s0 kot nalašč za vse, ki želite svoji dekoraciji dodati osebno noto. Barvne buče lahko izdelate na več načinov. Najlažje je, da jih pobarvate z akrilnim sprejem in dodate bleščice, ki bodo buči dodale kanček elegance. Prave kraljice zabave pa bodo prav gotovo buče, okrašene z voščenkami. Te izdelate tako, da na vrh buče položite manjše koščke voščenk, ki jih nato segrevate oziroma topite s pomočjo sušilnika za lase. Postopek ponavljajte toliko časa, da dobite videz, ki ste ga želeli. 

Junaki iz risank

V spodnji galeriji smo za vas zbrali kar nekaj idej, ki vam bodo pomagale klasične buče spremeniti v domišljiske svetilke. Predlagamo, da letos poskusite z malce drugačnimi bučami. Spiderman, Batman, Zvončica iz Petra Pana in še bi lahko naštevali - to je le nekaj predlogov, za katere verjamemo, da bodo navdušili vaše domače in obiskovalce. 


Sorodni članki

Organiziran ustvarjalni kotiček

Sodite tudi vi med velike ljubitelje ustvarjanja? Postaja vaš delovni kotiček pretesen? Omare pa premajhne? Čas je za ...

Popestritev sten

Bela zima. Belo pohištvo. Bele stene. Vas ob zadnjem stavku kar strese? Iščete simpatično zamisel za popestritev ...

Garsonjere

Garsonjere v zadnjih letih dobivajo nov pomen. Relativno ugodne cene na nepremičninskem trgu in obvladljiva velikost ...

Kako pravilno obesiti sliko?

Zrcalo vsakega doma so stene, ki pripovedujejo zgodbe o ljudeh. Umetnost pravilnega obešanja slik pa je stara toliko ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave