Otroška soba pregrajena z regalom

Na videz povsem enostavna, pa vendar izredno domiselna postavitev pohištva v otroški sobi.

Soba je zelo velika in naročniki si niso želeli klasične postavitve vse ob steno, saj bi bil s tem prostor prazen in neizkoriščen. Prav tako si niso želeli povsem otroške sobe, temveč sobo, ki že spominja na mladinsko sobo. Takšna zadosti vsem potrebam, tako najmlajšim, kot tudi malce starejšim otrokom.

postelja v deljeni otroški sobi

S knjižnimi regali elegantno pregradimo prostor

Soba je razdeljena na dva dela, na delovni in spalno igralni. Pregradili smo jo s knjižnim regalom, ki spominja na zlaganje lego kock. Ima dvojno funkcijo, prostor pregradi, hkrati pa omogoča shranjevanje marsičesa, tako s pisarniškega kot s spalnega kotička. Na odprtih policah se bodo znašle priljubljene igračke in knjige za lahko noč, v zaprtih regalih pa bodo pospravljeni in skriti pred prahom drugi predmeti. Regal je razgiban, delno odprt in delno zaprt. Takšen dopušča dovolj svetlobe v spalno igralni del, kjer je ustvarjen varen kotiček za mirno spanje in domišljijsko igranje. Trenutno ga varujejo radovedne žabice, ki pogledujejo iz slik. Hitro pa jih lahko zamenjajo drugi pravljični junaki ali priljubljeni idoli.

Pri postelji je trenutno dovolj prostora tudi za igranje. Posteljo lahko kasneje zamenjamo za širšo in ji dodamo nižji regal za shranjevanje. Tako se bo otroška soba hitro prelevila v mladinsko.

tloris pregrade v otroški sobi

Kako opremiti delovni prostor v otroški sobi?

Predvsem je pomembno, da v otroški sobi za delovni kotiček namenimo prostor, ki je primerno osvetljen. Seveda mora imeti pisalno mizo, ki naj bo dovolj velika. Pod pisalno mizo ne smejo manjkati priročni predali. Predalnik je lahko tudi na koleščkih. Višina predalov je lahko poljubna, mi smo izbrali dva ožja in dva širša. Nad pisalno mizo je priporočljivo namestiti regal, ki služi sprotnemu odlaganju ali okrasitvi. Na steni naj ostane nekaj prostora za risbice ali obvestila. Da bodo knjige in zvezki vzorno pospravljeni, poskrbimo za prostor v omari, regalu ali predalniku. V našem primeru temu namenu služi pregradni regal, ki je postavljen desno od pisalne mize. Tako nastane pisarniški kotiček, v katerem se bo otrok počutil prijetno in zbrano.

pisalna miza v deljeni otroški sobi

Izkoriščen prostor za vgradno omaro

Za shranjevanje garderobe se je tudi tokrat za najboljšo rešitev izkazala vgradna omara z drsnimi vrati. Vgrajena je pri panoramskem oknu med dvema stenama, kar omogoča zadostno dnevno osvetlitev. Pred njo je dovolj prostora za nemoten dostop. Notranjost je prilagojena shranjevanju otroških oblačil in drugih predmetov. Ker se police poljubno lahko prestavljajo, se notranjost hitro prilagodi drugačnim potrebam. Drsna vrata s srebrnim aluminijastim okovjem delujejo moderno, predvsem pa jih poživijo barvni pasovi v nežni zeleni in modri barvi, ki ji dajejo otroški pridih.

regal v otroški sobi

Izbira barv v otroški sobi

Bela osnova se v otroških sobah vedno izkaže za najboljšo rešitev. Poljubno jo kombiniramo z drugimi barvami. Tokrat smo izbrali nežno modro in zeleno. Fantovski barvi, s katerima smo na pohištvu obarvali vratca regalov, ličnice predalnikov in okrasni pas na vgradni omari. Čudovito se jim bodo prilagajali dodatki, kot so luči, zavese, posteljnina in tepih. Barve pa seveda lahko kombinirate po vaših željah. Za vas smo pripravili mali priročnik o izbiri barve.

Sobica je prijetno gnezdece za otroške vragolije. Morda bo tukaj svoje mesto našel tudi kakšen hišni ljubljenček. Otroci zagotovo ne bi imeli nič proti.

muca v otroški sobi


Sorodni članki

Izbira barv v stanovanju

Uganete kje dobim največ idej za barvne kombinacije? Pri obešanju pisanega perila. Morda tudi zato pri tem opravilu ...

Ste že pričeli s pomladansko prenovo otroške sobe?

Za namig vam predstavljamo prenovljeno otroško sobico, ki smo ji z optimalno izbiro pohištva in prijetnimi svetlimi ...

Soba za novorojenčka

Opremljanje sobe za novega družinskega člana, je eden izmed najlepših projektov opremljanja doma. Da bo delo lažje ...

Izdelava pohištva po meri

Včeraj sem bila na obisku pri prijateljici. Ona je pravi umetnik ustvarjanja in opremljanja. In skoraj vse naredi sama. ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: