Osnove vastuja

Vam primanjkuje energije? Imate občutek, da vašemu domu manjka harmonije? Za dodatno pomoč pri opremljanju vam danes predstavljamo vastu ali izvorno znanje pri nas bolj poznanega feng šuja.

Beseda "vastu" se pojasnjuje že skorajda sama po sebi. Pomeni prostor ali bivalno okolje. Gre za več kot 5000 let staro znanje o ureditvi bivalnega ter delovnega prostora in okolice v skladu z naravnimi zakonitostmi, naravnimi elementi ter potrebami in značilnostmi posameznikov, ki v njem delajo, živijo in ustvarjajo.

Zakaj je vastu pomemben?

V vsakem prostoru vladajo določene naravne zakonitosti. Te bistveno vplivajo na naše počutje in dejavnosti, pa četudi jih ne poznamo. Dom, ki ga ustvarimo, ali vrt, ki ga uredimo, sta vesolje v malem - z vsemi zakonitostmi, ki v njem vladajo. Vastu nam lahko z urejanjem doma pomaga uravnovesiti različna področja našega življenja: zdravje, odnose, ustvarjalnost, denar, ljubezen.

Kaj upošteva vastu?

Za pravo ravnovesje vastu upošteva pravilno orientacijo, strani neba in naravne zakonitosti. Upošteva okolico in naše lastne značilnosti. Upošteva naravne elemente, ki so povezani s posameznimi smermi.

Avtorica članka: Tina Pipan

 


Sorodni članki

Velikonočni okraski iz slanega testa

Za vas smo pripravili ustvarjalno idejo, za katero boste skoraj vse potrebščine našli kar v kuhinji. Pokazali vam bomo, ...

Garsonjere

Garsonjere v zadnjih letih dobivajo nov pomen. Relativno ugodne cene na nepremičninskem trgu in obvladljiva velikost ...

Stanovanje v stilu »pop arta«

Tudi vi iščete za ureditev svojega stanovanja svežo in pisano idejo? Morda je prava rešitev za vas ureditev stanovanja ...

Futuristično stanovanje

Poplavi minimalističnih trendov notranjega oblikovanja, se po robu postavlja futuristično oblikovanje. S svojimi ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: