Osnove vastuja

Vam primanjkuje energije? Imate občutek, da vašemu domu manjka harmonije? Za dodatno pomoč pri opremljanju vam danes predstavljamo vastu ali izvorno znanje pri nas bolj poznanega feng šuja.

Beseda "vastu" se pojasnjuje že skorajda sama po sebi. Pomeni prostor ali bivalno okolje. Gre za več kot 5000 let staro znanje o ureditvi bivalnega ter delovnega prostora in okolice v skladu z naravnimi zakonitostmi, naravnimi elementi ter potrebami in značilnostmi posameznikov, ki v njem delajo, živijo in ustvarjajo.

Zakaj je vastu pomemben?

V vsakem prostoru vladajo določene naravne zakonitosti. Te bistveno vplivajo na naše počutje in dejavnosti, pa četudi jih ne poznamo. Dom, ki ga ustvarimo, ali vrt, ki ga uredimo, sta vesolje v malem - z vsemi zakonitostmi, ki v njem vladajo. Vastu nam lahko z urejanjem doma pomaga uravnovesiti različna področja našega življenja: zdravje, odnose, ustvarjalnost, denar, ljubezen.

Kaj upošteva vastu?

Za pravo ravnovesje vastu upošteva pravilno orientacijo, strani neba in naravne zakonitosti. Upošteva okolico in naše lastne značilnosti. Upošteva naravne elemente, ki so povezani s posameznimi smermi.

Avtorica članka: Tina Pipan

 


akcija odeja

Sorodni članki

Mešanica skandinavskega in francosega šik pridiha

V modi obstaja fraza, da črna skrije vse grehe. Kako pa je pri ...

Opremljanje sobe za najstnika

Najstniki so običajno zahtevni naročniki. Sami točno vedo, kaj jim je všeč in kaj jim ne. Zaplete se, ko se želje in ...

Kombinacija starega in novega

Prenavljate svoj dom? Potem je današnji članek kot nalašč za vas. Stanovanje sredi Toskane je krasen primer brezčasne ...

Popolno urejena domača pisarna

Delo od doma postaja vedno pogostejša praksa. Za vas smo poiskali nekaj idej za ureditev domače ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: