Ajurveda v vsakdanjem življenju

Ljudje danes živimo precej hiter tempo. Rezultat našega življenjskega sloga pa je nemalokrat slabo počutje in obilica stresa. Da bi naš um in telo delovala skladno, je potrebno dobro telesno, umsko, čustveno in duhovno počutje. Vseh teh področij se dotika ajurveda, ki razlaga, kako naše misli, prehrana in način življenja vplivajo na naše fizično stanje.

Kaj je ajurveda?

Ajurveda je starodavni indijski nauk o zdravju. S svojim delovanjem presega okvirje teorije, saj je hkrati življenjska filozofija in medicina. Beseda ajurveda je v sanskrtu sestavljena iz besede »āyus«, kar pomeni »življenje« in »veda«, kar pomeni »znanje« ali »znanost«. Besedo ajurveda bi lahko prevedli tudi kot »znanje o življenju«, saj pokriva štiri vidike človeka: dušo, um, čustva in telo. Človeka obravnava kot celoto in ga uči, kako živeti zdravo v harmoniji z naravo.

Kaj so osnovni principi ajurvede?

Ajurveda se od »klasične« evropske medicine loči že po načinu delovanja. Ne gre namreč za pasivno obliko terapije, kjer nam zdravnik zgolj predpiše ustrezno zdravilo, ampak zahteva od posameznika ustrezno sodelovanje in prevzemanje odgovornosti za svoje življenje.

Tako poznamo 5 osnovnih  principov delovanja ajurvede:

  • Razstrupljanje in čiščenje telesa;
  • Spodbujanje imunskega sistema;
  • Obvladovanje stresa;
  • Upočasnjevanje staranja;
  • Obnavljanje izgubljene energije.

Zakaj ajurveda?

Zdravo telo je osnovni pogoj za doseganje naših življenjskih ciljev in zdravja. Le tako bomo kos vsakodnevnim izzivom. Da bo vaš začetek lažje stekel, vam Hiša Ayurvede poklanja kar -50% popust na ajurvedsko svetovanje in pulz diagnozo.

ayurveda svetovanje


Sorodni članki

Azijski stil opremljanja

Na kaj pa vi pomislite ob besedah "azijski stil opreme"? Na kitajske vaze in plastične dodatke? Preprost japonski ...

Izdelava pohištva po meri

Včeraj sem bila na obisku pri prijateljici. Ona je pravi umetnik ustvarjanja in opremljanja. In skoraj vse naredi sama. ...

Prostor pod stopnicami

Prostor pod stopnicami je običajno najbolj neizrabljen prostor v hiši. Precej hitro postane mini skladišče za škatle in ...

Popolna organizacija garderobe

Verjamete, da obleka naredi človeka? Urejenost pove veliko o značaju in življenjskem ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: