Okolju prijazni stoli

Še ne dolgo nazaj je bilo kupovanje okolju prijaznih vrtnih garnitur precej podobno iskanju šivanke v velikem kupu sena. Danes je izbira pestra in povrhu vsega še tako "šik".

Sodite tudi vi med tiste, ki ob besedah "vrtno pohištvo" pomislijo na plastične bele stole in blazine, ki vedno polzijo z njih? Danes vam bomo pokazali, da so vrtni stoli lahko lepi, udobni, povrh vsega pa neškodljivi okolju. V spodnji galeriji smo zbrali nekaj recikliranih stolov, na katerih bi prav gotovo radi sedeli.

Kako izbrati pravi kos?

Izbira vrtnega pohištva je precej podobna kupovanju notranjega pohištva. Prvi faktor je prav gotovo udobje. Ob sončnih dneh ljudje radi dolgo posedimo in uživamo v dobri družbi. In da so urice sproščanja res prijetne, je nujno, da na stolu dobro sedimo. Ob izbiri že v trgovini preizkusite širino sedala. Ta naj bo dovolj velika, da tudi ob blazini normalno sedite. Stoli imajo lahko naslonza roke, izredno praktičen pa je tudi nastavljiv naklon hrbtišča. Tako lahko v stolu tudi malce zadremate.

Les ali plastika?

Če je nekoč veljalo, da ven sodi "zgolj" plastika, saj ta bolje prenaša vremenske vplive, danes leseno vrtno pohištvo zelo dobro tekmuje s svojo plastično tekmico. V kolikor prisegate na plastiko, vam svetujemo, da izberete izdelke iz recikliranih materialov. Ti so manj obremenjujoči za okolje. Enako lahko rečemo tudi za les - zakaj ne bi na primer posedali na stolu, izdelanem iz vinskega soda?

 Barva in stil

Rumena, zelena, roza, ali pa kar naravna barva lesa. Izbira barv in sloga naj bosta odraz vašega okusa. Stoli naj se ujemajo z vašim okusom. V kolikor ste ljubitelj romantike in "vintage" stila, bodo za vas pavšnji stoli v slogu pariških kavarn - z ljubkimi blazinami v pastelnih tonih. Za piko na "i" naj poskrbi šopek svežih rož. Nekaj okolju prijaznih modelov lahko najdete tudi v spodnji galeriji. ( Annie shopping cart chair 111 Navy Chair double-duty seatButaca Chair,...)

 


 

 


akcija odeja

Sorodni članki

Jedilnice Cattelan Italia

Italijani niso poznani zgolj po izvrstnem sladoledu, lepih ženskah in dobri hrani. Odlikuje jih tudi izbran okus in ...

Pozdravljena pomlad

Letošnja zima nam ni postregla z obilico snežnih padavin in mraza. Pa vendar se zdi, da vsi komaj čakamo na pomlad in ...

Nenavadne police

Iščete hitro in ugodno rešitev za preureditev doma? Vam primanjkuje shrambnega prostora? Ali pa preprosto iščete tisti ...

Reciklirane pločevinke

Kaj imajo skupnega vložena koruza, fižol in razni sadni kompoti? Pločevinke, ki običajno končajo v smeteh. Danes vam ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: