Dom v 50 odtenkih sive

Knjiga "50 odtenkov sive" je obnorela svet. Sedaj je na pohodu še siva barva, ki v velikem slogu prihaja v naše domove.

Na kaj bi pomislili, če bi vam rekli, da smo našli dom, ki je skoraj v celoti zgolj v odtenkih sive? Mišje siva, svetlo siva, antracitna in še kak odtenek sive bi se našel. Ste najprej pomislili na dolgčas? Stanovanje, ki vam ga predstavljamo danes, je vse prej kot pusto.

V majhnem poljskem mestecu  Grudziądz, leži tik ob reki Vistula prekrasno stanovanje. To zanimivo domovanje, ki mu osebnost daje že prekrasna okolica, je svoj pravi karakter dobilo z delom biroja Tamizo Architects. Tem je uspela skorajda misija nemogoče. Dokazali so namreč, da je mogoče ustvariti razgibano notranjo kompozicijo zgolj z uporabo ene same barve - v tem primeru sive. 

Nas je očarala predvsem preprostost in čistost uporabljenih sredstev. Siva kot barva, je nosilka razpoloženja. Poleti, pozimi, spomladi ali jeseni skupaj s svetlobo ustvarja prijetno vzdušje, ki se krepi z dnevno svetlobo. Na trenutke se zdi, da so sivi kosi pohištva kot ambientalna scena, ki čaka na drobne dodatke lastnikov. Ti bodo prišli na "sivem platnu" povsem do izraza in opisali karakter bivajočega.

Spregledati pa ne gre niti zanimivih in zelo subtilnih kontrastov med posameznimi odtenki sive. Dom v "50 odtenkih sive" si lahko ogledate v spodnji galeriji.Sorodni članki

Dom v 50 odtenkih sive

Knjiga "50 odtenkov sive" je obnorela svet. Sedaj je na pohodu še siva barva, ki v velikem slogu prihaja v naše ...

Popolno urejena domača pisarna

Delo od doma postaja vedno pogostejša praksa. Za vas smo poiskali nekaj idej za ureditev domače ...

Katera drsna vrata boste izbrali?

Topli dnevi se poslavljajo, prihaja čas, ko se še toliko bolj zavedamo topline doma in v njej ...

Ureditev majhnega stanovanja

Ste tudi vi pred izzivom, kako opremiti majhno stanovanje? Zmanjkuje idej in rešitev? Potem je spodnji članek kot ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: