Obešanka za vrata

Za vas smo pripravili nadvse simpatičen »naredi sam« projekt, ki bo navdušil vse majhne nadebudneže. Lotili se bomo izdelave obešanke za vrata otroške sobe.

 

Preden pričnemo z delom si pripravimo delovno površino. Zaradi lažjega čiščenja vam predlagamo, da mizo prekrijete s časopisnim papirjem in si tako prihranite kasnejše mučno čiščenje. Pripravite si gladko podlago na kateri boste delali.

Za delo bomo potrebovali:

  • Modelirno maso;
  • Predlogo medvedki;
  • Skalpel ali olfa nož;
  • Škarje;
  • Manjši valjar;
  • Barvice;
  • Alkoholni flomaster;
  • Vrvico za obešanje;
  • Vejo ali palico;
  • Pištolo za vroče lepljenje.

Kako se lotimo dela?

Modelirno maso razvaljamo na debelino približno 4 mm. Iz predloge izrežemo posamezne elemente, ki jih nato položimo na maso. S skalpelom ali olfa nožkom previdno izrežemo oblike. Posamezne ostre robove zgladimo z malce vode in prsti. Prav tako vam priporočamo, da zgornjo površino za bolj gladek videz zgladite z malce vode. V kolikor bo vaša obešanka visela prosto v prostoru, je potrebno na sredi izdelka naredi luknjico za vrvico. Ko končamo z delom, vse posamezne kose zložimo na gladko podlago in pustimo, da se posušijo. Med sušenjem jih večkrat obrnemo. V kolikor želimo malce pospešiti proces sušenja, jih položimo na radiator. Ko so izdelki povsem suhi, se prične res zabavni del. Medvedkom z alkoholnim flomastrom narišemo obraz in obleko. Prav tako obrobimo druge dele. Po želji pobarvamo. Na koncu na zadnjo stran nalepimo vrvico in to namestimo na palico oziroma poljubno vejo, to pa pritrdimo na vrata. 
akcija odeja

Sorodni članki

Ureditev dnevne sobe

Bistvo dnevne sobe kot glavnega družinskega prostora se skriva v varnosti in udobju, ki nam ga nudi. Zato je še posebej ...

Opremljanje dnevne sobe

Dnevna soba je prostor za oddih in druženje. Za vas smo poiskali nekaj primerov »šik« urejenih dnevnih sob, ki vas bodo ...

Obešalniki v obliki dinozavrov

Je tudi vaš otrok povsem navdušen nad dinozavri? Potem naj bo današnja "naredi sam ideja" vaš naslednji ustvarjalni ...

Poletna lanterna

Poletje je čas dolgih sprehodov. Obilice sladoleda. Vročih dni in ležernih večerov. Danes vam predstavljamo krasno ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: