9 idej za uporabo plutovinastih zamaškov

Se je tudi vam doma nabrala velika bera plutovinastih zamaškov? Za vas smo poiskali kar devet simpatičnih idej za ponovno uporabo vinskih zamaškov.

Kartice z imeni, ladjice in mali šopki

Vsem trem idejam je prav gotovo skupen imenovalec ljubkost. Kartice z imeni so čudovita ideja za dekoracijo mize ob svečanih priložnostih in preprosto vseh trenutkih, ko želite goste navdušiti. Izdelava je precej preprosta. V zamašek naredimo raven rez globine približno 3 milimetre. V režo nato stavimo listek z imenom gosta. Po želji na vrhu zalepimo rožico ali majhno dekoracijo.  Izdelave ladjic se je najlepše lotiti z malimi navihanci. Po tri zamaške enostavno zlepimo skupaj. Na sredino zapičimo zobotrebec s papirnatim jadrom. Obvezen je preizkus plovnosti. Mali šopki so prav tako zelo enostavni za izdelavo. Zamaške damo v primež in jim z debelejšim svedrom izvratamo vdolbinico, kamor skrijemo naše rožice.

Napis iz zamaškov, obesek za ključe in ljubki podstavki

V kolikor imate doma res ogromno zamaškov, vam predlagamo, da se lotite izdelave napisa. Lahko tudi zgolj poljubne črke. To storite tako, da iz kartona pripravite želeni napis. Nanj prečno in vzdolžno nato zgolj lepimo zamaške. Najhitrejša je prav gotovo izdelava obeska za ključe. Izdelamo ga tako, da v zamašek zgolj zavrtamo kaveljček, na katerega obesimo ključe. Praktični in ne zgolj lepi pa so tudi podstavki za kozarce, ki jih izdelamo iz vinskih zamaškov. To storimo tako, da zamaške zlepimo v poljubno obliko. V kolikor so različnih višin (debelin), jih prirežemo.

Tabla, štampiljke in venec za na vrata

Iz plutovinastih zamaškov lahko hitro izdelamo tablo za pripenjanje sporočil. Vse, kar potrebujemo, je: karton,  pištola za vroče lepljenje, zamaški in obešalo za na steno. Iz kartona izrežemo podlago z želeno obliko (krog, srce, zvezda,...). Nato po obliki previdno lepimo posamezne zamaške. Na koncu dodamo še obešalo in tablo pritrdimo na steno. Pri izdelavi in predvsem uporabi štampiljk bodo prav gotovo najbolj uživali otroci. Štampiljke izdelamo tako, da na zamašek z alkoholnim flomastrom narišemo obliko, nato pa odvečne dele zelo previdno odrežemo z olfa nožkom ali skalpelom.  Venec za na vrata je brezčasen dekorativen dodatek za vse prave ljubitelje vina. Izdelamo ga tako, da na stiroporno ali leseno osnovo prilepimo posamezne zamaške. Vencu nato glede na letni čas dodajte primeren okrasni trak.


 


Sorodni članki

3 poletne »naredi sam« ideje

Vročina in poletna zatohlost nas silita v hladnejše kotičke in v široke krošnje dreves. Da boste v teh vročih dneh ...

Kopalne kroglice

Ste že izbrali božična darila? Letos podarite svojim bližnjim nekaj posebnega. Darila, ki ste jih izdelali sami. Eno ...

Skandinavske kuhinje

Na kaj pomislite ob besedah skandinavski dizajn? Če je vaša prva misel Ikea, potem je današnji članek kot nalašč za ...

Kombinacija starega in novega

Prenavljate svoj dom? Potem je današnji članek kot nalašč za vas. Stanovanje sredi Toskane je krasen primer brezčasne ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: