Nenavadne police

Iščete hitro in ugodno rešitev za preureditev doma? Vam primanjkuje shrambnega prostora? Ali pa preprosto iščete tisti element, ki bo dnevni sobi dal pečat? Odgovor na vsa tri vprašanja so police. Za vas smo poiskali nekaj drznih in drugačnih, ki vas bodo prav gotovo navdušile.

Police, bodisi knjižne, kopalniške ali pa kuhinjske, so eden izmed najbolj vsestransko uporabnih elementov doma. Nanje lahko odlagamo, hranimo ali razstavimo nam ljube predmete. Police že dolgo niso »zgolj« lesene deske. Zbrali smo nekaj izvirnih dizajnov, ki vam lahko služijo kot navdih pri urejanju doma.

Ombre police

Police v prehajajočih odtenkih je zasnoval Jordi Lopez. Gre za minimalističen koncept knjižih polic. Osnova je lesena. Stranski trikotni deli ostajajo v naravni barvi, medtem ko so posamezne police pobarvane v koralnih odtenkih, ki prehajajo od temnega k svetlemu.

Vijugasto

Da police niso zgolj ravne, dokazuje oblikovalec Ron Arad. Ta je za podjetje Kartell  zasnoval igrive knjižne police, ki so valovite oblike. Lahkotnost oblike in materiala je lep kontrast osnovni ideji knjižnice, v kateri se »nabirajo« težke knjige.

Ritem srca

»Storyline Shelf« so police, pod katere se je podpisal Frederik Roijé. Oblika polic spominja na linijo, ki jo izriše kardiograf. Ali pa, kot je dejal oblikovalec: »Police same pripovedujejo zgodbo.« Gre za kos pohištva, ki ga prav gotovo ne gre spregledati. Vse omenjene police si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 


Sorodni članki

Moderna vrstna hiša

Na kaj pomislite ob besedah vrstna hiša? Hiša, ki vam jo predstavljamo danes, je vse prej kot enolična in ...

Ureditev dnevne sobe

Bistvo dnevne sobe kot glavnega družinskega prostora se skriva v varnosti in udobju, ki nam ga nudi. Zato je še posebej ...

Popotniški podstavki

Današnja "naredi sam" ideja je kot nalašč za vse, ki se še niste povsem pripravljeni posloviti od poletja in z njim ...

Lesene kuhalnice

Se tudi vam dogaja, da ob rojstnih dnevih in posebnih praznovanjih preprosto ne veste, kaj kupiti? Bi radi podarili ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave