Nenavadne luči

Potrebuje vaš prostor zgolj tisto "piko na i"? Poskusite s kompletom nenavadnih in drugačnih svetil, ki bodo popestrila prostor in vanj vnesla kanček humorja.

Izbira primernih luči je pri snovanju novega doma eden izmed ključnih dejavnikov. Svetila prostor primerno predstavijo in ustvarjajo emocionalno noto. V kolikor je svetloba primerno izbrana, je skorajda "ne" opazimo. Hitreje opazimo njen primanjkljaj oziroma neustrezno izbiro. Kadar se lotevate nakupa novih svetil, je vedno potrebno premisliti, kaj oziroma kako želite osvetlititi prostor.

Stenska ali stropna? 

Prvi korak je torej izbira tipa svetila. Temu sledi izbira pravilnega tipa svetlobe - delovni kotički potrebujejo močnejšo svetlobo kot recimo jedilna miza, kjer zadostuje zgolj ambientalna svetloba. Nežna in pridušena svetloba je primerna tudi za spalnico, medtem ko kopalnica kliče po beli svetlobi.

Klasika ali sodoben dizajn?

Ne glede na to, ali ste ljubitelj klasičnih dizajnov ali pa prisegate na trende, velja pri izbiri luči preprosto pravilo: "Vse luči morajo biti prav toliko funkcionalne, kot so estetske." Vse pa morajo biti v celoti prilagojene uporabniku. V spodnji galeriji smo za vas zbrali kopico simpatičnih idej za malce drugačne luči. Gre za sveže ideje, ki bodo prav gotovo popestrile vsak prostor.

Vir fotografij:  Anila Quayyum Agha Coelux Arturo Erbsman Studio The Verge The Play Coalition Feinedinge Estiluz


 

 

 

 

 


Sorodni članki

Otroško pohištvo iz evro palet

Prebudite kreativnega mojstra v sebi in se lotite izdelave otroškega pohištva iz odsluženih evro palet. Kreativno, ...

Azijski stil opremljanja

Na kaj pa vi pomislite ob besedah "azijski stil opreme"? Na kitajske vaze in plastične dodatke? Preprost japonski ...

Osvetlitev omar

Tudi vi hrepenite po osvetljeni omari, ob kateri ni potrebno vedno vključiti vseh ...

Okolju prijazni stoli

Še ne dolgo nazaj je bilo kupovanje okolju prijaznih vrtnih garnitur precej podobno iskanju šivanke v velikem kupu ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave