Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Najboljše barve za dober spanec

Tjaša Justin m.i.a.

Barve imajo velik vpliv na naše počutje. Naše počutje pa ima vpliv na našo kakovost spanja.

Kadar smo pod stresom, nervozni ali jezni, težje zaspimo. Kadar pa smo mirni in sproščeni težav s spancem ni.

Katere barve nam pomagajo pri dobrem spancu?

Modra je najboljša barva za spanje:

Modra barva pomirja in sprošča in sproščenost je ugodna za spanje. Poleg tega so naši možgani še posebej dovzetni za modro barvo zahvaljujoč posebnim receptorjem v naših mrežnicah imenovanim ganglijske celice. Te so občutljive na modro bolj, kot na druge barve. Ko zaznajo modro barvo, pošljejo sporočilo možganom, da ste v mirnem okolju. Posledično se vam umiri srčni utrip in zniža pritisk.

Modra je hladna in pomirjujoča barva vendar niso vsi odtenki enako dobri. Za najboljše rezultate uporabite svetlo modro, pastelno ali 'ubito' modro. Pomaga tudi pri jutranjem prebujanju.

modra barva v spalnici.Vir: Pinterest

Rumena:

Nežni pastelni, kremasti odtenki rumene delujejo pomirjujoče. Rumena je druga najboljša barva za spanje. Sončni odtenki rumene stimulirajo naše živčevje, nas pomirjajo, spodbujajo sprostitev in udobje. Močnejše odtenke rumene uporabljajte le za dodatke.

rumena barva v spalniciVir: Pinterest

Zelena:

Tu ne govorimo o močni neon ali limeta zeleni ampak o pastelnih ali zemeljskih tonih zelene. Lahko so sveti ali temni odtenki. Zeleno povezujemo s pozitivno energijo, ljubeznijo, zakonom. Zelena nam pomaga, da se umirimo in sprostimo.

zelena barva v spalniciVir: Pinterest

Srebrna:

Srebrna ni ravno klasična barva za spalnico ampak kovinski toni delujejo na nekatere pomirjujoče na druge pa ravno obratno poživljajoče in jih spodbujajo k telovadbi. Če boste v spalnici športno aktivni poskrbite, da s telovadbo končate vsaj 3 ure pred spanjem.

srebrna barva v spalniciVir: Pinterest

Oranžna:

Določeni odtenki oranžne ustvarijo toplo in sproščujoče vzdušje. Oranžna barva pomaga pri prebavi, še posebej, če ste pravkar povečerjali. Pomaga tudi pri ogrevanju in sprostitvi mišic, kar je ključnega pomena za počitek.

oranzna barva v spalniciVir: Pinterest

Katere barve pa so tiste, ki NISO priporočljive za spalnice?

Lahko jih uporabite kot barve za dodatke v malih količinah niso pa priporočljive za barvanje večjih površin.

Vijolična:

Vijolična je zelo močna in bogata barva, ki onemogoča sprostitev po napornem dnevu. Spodbuja razmišljanje, povečuje ustvarjalnost in prispeva k bolj živim nočnim moram. Vijolična je primernejša za pisarne in študijske sobe.

vijolična barva v spalniciVir: Pinterest

Siva:

Siva barva ima sposobnost, da se počutimo depresivno in nenavdušujoče. V prostoru deluje prazno in neopazno. Primerna je le za popestritev manjših detajlov. Raziskave kažejo, da ljudje, ki imajo sivo barvo spalnice veliko časa iz postelje nakupujejo preko telefona namesto, da bi spali.

siva barva vspalniciVir: Pinterest

Rjava:

Rjava je mračna, žalostna in je vse prej kot prijetna barva. Ustvarja občutek nemira in nelagodja. Ob njej se počutimo izolirano in neprijetno.

rjava barva v spalnici

Rdeča:

Rdeča ubija romantiko v spalnici. Je strastna in energijska barva, ki povečuje pritisk in nas spodbuja k gibanju in živahnosti, kar pa ne pomaga prav veliko k temu, da bi mirno zaspali.

rdeca barva v spalniciVir: Pinterest

Bela:

Bela barva spalnice ni primerna za deloholike. Enako velja za vse njene krem odtenke saj spodbuja delovno vnemo in zato večkrat nesemo delo s seboj v posteljo.

bela barva v spalniciVir: Pinterest

Pri izbiri barve pa se poslužujte svetlejših, pastelnih ali bolj 'ubitih' tonov. To so barve s kančkom sivega pigmenta. Naravni zemeljski toni spodbujajo pozitivno energijo. Premočne barve pa nas spodbujajo k akciji zato niso najbolj primerne za sprostitev.

Zgoraj omenjene barve so le priporočila. Najbolj pomembno je, da si izberete barvo, ki vas sprošča in bo prostor pisan vam na kožo. Če se boste v prostoru počutili sproščeno potem ste izbrali pravo barvo. V nasprotnem primeru pa lahko enostavno stene prebarvate.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!