Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Most nad posteljo da ali ne?

Tjaša Justin m.i.a.

most nad posteljo

Most nad posteljo. Enostavna in pogosta rešitev za otroške sobe, kjer je malo prostora. Tudi v spalnicah se ga vedno več uporablja. Pa je to dobra rešitev?

Po feng shuiju namreč most pritiska (energetsko, ne dobesedno) na pod njim ležečega otroka ali odraslega, ki lahko zato doživlja glavobole.

Če se malo oddaljimo od vzhodne filozofije in se obrnemo k statiki, bomo našli še druge razloge, zakaj most ni priporočljiv.

Ko je most zmontiran izgleda stabilno in je idealen za pospravljanje vse krame, ki se ne  potrebuje vsak dan. Ali pri naročilu takšnega sestava upoštevate opozorila proizvajalca ,kaj vse je priporočljivo hraniti v zgornjih omaricah? Ali ta opozorila upoštevate? So primeri, ko se omarice napolnijo s težkimi knjigami. Tak most lahko slej ko prej popusti.

Če se most preobremeni lahko pride do velikih težav. Lahko omarice in njihovi pritrdilni elementi zdržijo, a stena ne bo zdržala teže, s katero jo obremenite in most se bo v najboljšem primeru samo obesil in počakal, da se odmontira.

V primeru, da je most daljši (≥160 cm) je velika verjetnost, da se bo most na sredini povesil, če ne bo podprt.

Kaj pa, če bi vseeno radi imeli most nad posteljo?

Preden se odločite za most, se posvetujte s proizvajalcem, ki vam bo svetoval pri najboljši rešitvi. V kolikor je ne boste našli pa poskrbite, da bo most stabilen in ne bo nevarnosti, da se zgodi kakšna nesreča.

Preverite najboljše rešitve otroških sobic AKRONČEK

     

           
             
                               
                 

Želite ponudbo in svetovanje?

               
                             
           
           
             

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!