Moderna vrstna hiša

Na kaj pomislite ob besedah vrstna hiša? Hiša, ki vam jo predstavljamo danes, je vse prej kot enolična in dolgočasna.

Le malokrat se projekt gradnje hiše prične z razmišljanjem zgolj o enem prostoru. Hiša, ki je zrastla v Washingtonu, je osnovana na ideji prostorne kuhinje, ki je morala postati osrednji prostor hiše. Ambicioznega projekta so se z veliko žlico lotili vKUBE Architecture studio.

Če ostanemo pri kuharskem žargonu, bi hiško lahko opisali kot "sol in poper". Siva opečnata fasada in beli zunanji elementi se čudovito dopolnjujejo in že nazven kažejo, da nas v notranjosti čaka prava arhitekturna poslastica. Če še za trenutek ostanemo pri zunanjosti: posnemanja vreden element je prav gotovo "zenovski" betonski vrt, ki osupne, obenem pa pomirja s svojo enostavnostjo.

Tudi notranjost v enaki meri navdušuje. Sivi betonski elementi so mojstrsko poudarjeni z barvnimi dodatki, ki opisujejo posamezen prostor. Oranžni jedilni stoli kar vabijo k posedanju. Protiutež so vijolični naslanjači, ki se z odprto dnevno sobo krasno prelivajo v kuharski in jedilni del.

Zgodba barv in njihovih kontrastov se nadaljuje tudi zgoraj, v odprti galeriji, ki nesramežljivo gleda na središče hiše - kuhinjo. Omenjeno vrstno hišo si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 


 

 


akcija odeja

Sorodni članki

»Ponarejeno« vintage ogledalo

Vintage oziroma "stari" stil se v velikem slogu vrača v naše domove. Posebej simpatični so dodatki, ki imajo osebno ...

Jesenska preobleka doma

Želite tudi vi košček jesenske lepote prenesti v dom? Danes vam ponujamo nekaj nasvetov, kako poceni in ljubko jesensko ...

9 idej za uporabo plutovinastih zamaškov

Se je tudi vam doma nabrala velika bera plutovinastih zamaškov? Za vas smo poiskali kar devet simpatičnih idej za ...

TRENDI 2013 - sejem v Milanu

S koncem prejšnjega tedna so se zaprla vrata letošnjega, že dvainpetdesetega, milanskega Salona. Gre za eno največjih ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: