Moderna vrstna hiša

Na kaj pomislite ob besedah vrstna hiša? Hiša, ki vam jo predstavljamo danes, je vse prej kot enolična in dolgočasna.

Le malokrat se projekt gradnje hiše prične z razmišljanjem zgolj o enem prostoru. Hiša, ki je zrastla v Washingtonu, je osnovana na ideji prostorne kuhinje, ki je morala postati osrednji prostor hiše. Ambicioznega projekta so se z veliko žlico lotili vKUBE Architecture studio.

Če ostanemo pri kuharskem žargonu, bi hiško lahko opisali kot "sol in poper". Siva opečnata fasada in beli zunanji elementi se čudovito dopolnjujejo in že nazven kažejo, da nas v notranjosti čaka prava arhitekturna poslastica. Če še za trenutek ostanemo pri zunanjosti: posnemanja vreden element je prav gotovo "zenovski" betonski vrt, ki osupne, obenem pa pomirja s svojo enostavnostjo.

Tudi notranjost v enaki meri navdušuje. Sivi betonski elementi so mojstrsko poudarjeni z barvnimi dodatki, ki opisujejo posamezen prostor. Oranžni jedilni stoli kar vabijo k posedanju. Protiutež so vijolični naslanjači, ki se z odprto dnevno sobo krasno prelivajo v kuharski in jedilni del.

Zgodba barv in njihovih kontrastov se nadaljuje tudi zgoraj, v odprti galeriji, ki nesramežljivo gleda na središče hiše - kuhinjo. Omenjeno vrstno hišo si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 


 

 


Sorodni članki

Priprava popolne zabave

Poletne zabave so krasna ideja za druženje s prijatelji in družino. Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, ki ...

Pohištvo za dnevno sobo

Dnevna soba je tisti prostor v domu, kjer velja staviti na udobje, združeno s praktičnostjo. Za vas smo zbrali nekaj ...

Osvetlitev omar

Tudi vi hrepenite po osvetljeni omari, ob kateri ni potrebno vedno vključiti vseh ...

Opremljanje dnevne sobe

Dnevna soba je prostor za oddih in druženje. Za vas smo poiskali nekaj primerov »šik« urejenih dnevnih sob, ki vas bodo ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: