Kreativni pirhi

Kako pa vi najraje pobarvate velikonočna jajčka? Mi priznamo, da smo veliki ljubitelji naravnih barv, a letos smo navdih poiskali v prav posebnih junakih in se odločili, da poskusimo s pirhi, ki bodo najbolj razveselili prav najmlajše.

Ste vedeli, da izraz pirh prihaja od  piros, kar v madžarščini pomeni rdeča barva, v grščini ogenj, češka beseda pyreti pa pomeni pordeti. Pustimo ob strani debato: Kaj je bilo prej, jajce ali kokoš? Jajca so eden izmed najpreprostejših in obenem najbolj vidnih simbolov življenja in rodovitnosti. 

Kot pripoveduje znani slovenski etnolog Janez Bogataj, imamo o jajcu tudi celo vrsto pripovedk, na primer pripovedka o nastanku sveta iz petelinjega jajca in podobno. Verjetno ni kulture, ki ne bi poznala vsaj ene zgodbe, ki vključuje jajca. Da so nepogrešljiva vedo tudi študentje, ki običajno začnejo svoje kulinarično učenje prav z njimi :)

V teh dneh pa je največ govora prav o Velikonočnih pirhih. Za vas smo v galeriji zbrali nekaj idej, kako kreativno obarvati praznična jajčka. Otroci se bodo prav gotovo razveselili svojih najljubših risanih junakov, nasmeh na obraz pa bodo prav gotovo prinesli tudi "večjim otrokom". Naj vam pri delu na pomoč priskočijo mali junaki, ki kar prikipevajo od domišljije. Super Mario, Minioni, pirati, Elsa, Spider Man in verjetno še kdo se bodo krasno podali na slastna jajčka. 

 akcija vgradne omare

Sorodni članki

Pograd Akronček Tonček

Pograd Akronček Tonček predstavlja novost s tremi posteljami v enem in z možnostjo različnih dodatkov, kot so poličke, ...

Drugačna senčila

Četudi se zdi, da je poletje in z njim povezani sončni dnevi še daleč, je zima pravi čas za manjše notranje spremembe ...

Izdelava sveč

Prihaja čas, ko bomo za malce romantike večkrat prižgali kakšno svečko ali dve. Zakaj ne bi prižigali svečk, ki ste jih ...

Reciklirane pločevinke

Kaj imajo skupnega vložena koruza, fižol in razni sadni kompoti? Pločevinke, ki običajno končajo v smeteh. Danes vam ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 9. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave