Kreativni pirhi

Kako pa vi najraje pobarvate velikonočna jajčka? Mi priznamo, da smo veliki ljubitelji naravnih barv, a letos smo navdih poiskali v prav posebnih junakih in se odločili, da poskusimo s pirhi, ki bodo najbolj razveselili prav najmlajše.

Ste vedeli, da izraz pirh prihaja od  piros, kar v madžarščini pomeni rdeča barva, v grščini ogenj, češka beseda pyreti pa pomeni pordeti. Pustimo ob strani debato: Kaj je bilo prej, jajce ali kokoš? Jajca so eden izmed najpreprostejših in obenem najbolj vidnih simbolov življenja in rodovitnosti. 

Kot pripoveduje znani slovenski etnolog Janez Bogataj, imamo o jajcu tudi celo vrsto pripovedk, na primer pripovedka o nastanku sveta iz petelinjega jajca in podobno. Verjetno ni kulture, ki ne bi poznala vsaj ene zgodbe, ki vključuje jajca. Da so nepogrešljiva vedo tudi študentje, ki običajno začnejo svoje kulinarično učenje prav z njimi :)

V teh dneh pa je največ govora prav o Velikonočnih pirhih. Za vas smo v galeriji zbrali nekaj idej, kako kreativno obarvati praznična jajčka. Otroci se bodo prav gotovo razveselili svojih najljubših risanih junakov, nasmeh na obraz pa bodo prav gotovo prinesli tudi "večjim otrokom". Naj vam pri delu na pomoč priskočijo mali junaki, ki kar prikipevajo od domišljije. Super Mario, Minioni, pirati, Elsa, Spider Man in verjetno še kdo se bodo krasno podali na slastna jajčka. 

 Sorodni članki

Drugačne spalnice

Iščete navdih za preureditev vaše spalnice? Potem je današnji članek kot nalašč za ...

Jabolko presenečenja

Toplo vreme je kot nalašč za urejanje doma in okolice. Za vas smo pripravili zanimivo »naredi sam« idejo, ki bo ...

3D popestritev stene

Ste naveličani slik in osladnih posterjev? Želite nekaj unikatnega in drugačnega? Ste pripravljeni na kreativno akcijo? ...

Izbira barv v stanovanju

Uganete kje dobim največ idej za barvne kombinacije? Pri obešanju pisanega perila. Morda tudi zato pri tem opravilu ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: