Kreativni pirhi

Kako pa vi najraje pobarvate velikonočna jajčka? Mi priznamo, da smo veliki ljubitelji naravnih barv, a letos smo navdih poiskali v prav posebnih junakih in se odločili, da poskusimo s pirhi, ki bodo najbolj razveselili prav najmlajše.

Ste vedeli, da izraz pirh prihaja od  piros, kar v madžarščini pomeni rdeča barva, v grščini ogenj, češka beseda pyreti pa pomeni pordeti. Pustimo ob strani debato: Kaj je bilo prej, jajce ali kokoš? Jajca so eden izmed najpreprostejših in obenem najbolj vidnih simbolov življenja in rodovitnosti. 

Kot pripoveduje znani slovenski etnolog Janez Bogataj, imamo o jajcu tudi celo vrsto pripovedk, na primer pripovedka o nastanku sveta iz petelinjega jajca in podobno. Verjetno ni kulture, ki ne bi poznala vsaj ene zgodbe, ki vključuje jajca. Da so nepogrešljiva vedo tudi študentje, ki običajno začnejo svoje kulinarično učenje prav z njimi :)

V teh dneh pa je največ govora prav o Velikonočnih pirhih. Za vas smo v galeriji zbrali nekaj idej, kako kreativno obarvati praznična jajčka. Otroci se bodo prav gotovo razveselili svojih najljubših risanih junakov, nasmeh na obraz pa bodo prav gotovo prinesli tudi "večjim otrokom". Naj vam pri delu na pomoč priskočijo mali junaki, ki kar prikipevajo od domišljije. Super Mario, Minioni, pirati, Elsa, Spider Man in verjetno še kdo se bodo krasno podali na slastna jajčka. 

 Sorodni članki

Obešalniki v obliki dinozavrov

Je tudi vaš otrok povsem navdušen nad dinozavri? Potem naj bo današnja "naredi sam ideja" vaš naslednji ustvarjalni ...

Iz starega ... nov lestenec

Se tudi vam doma povaljuje kakšen zaprašen lestenec, ki je še preveč uporaben, da bi ga vrgli proč, a obenem ne dovolj ...

Pozdravljena pomlad

Letošnja zima nam ni postregla z obilico snežnih padavin in mraza. Pa vendar se zdi, da vsi komaj čakamo na pomlad in ...

Zanimive stenske police

Prav gotovo bi se vsi strinjali, da prostora za shranjevanje ni nikoli preveč. Odlična rešitev za vse kotičke, kjer vam ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: