Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

6 idej za praznično okrašen dom

Božič je tradicionalen družinski praznik, ki ga poleg božičnih pesmi, obilice hrane, daril in druženja zaznamujejo tudi lepo okrašena stanovanja.

1. Rdeča, rdeča in še malo rdeče

Rdeča je z razlogom najbolj priljubljena božična barva. Predlagamo vam, da na drevešček pritrdite rdeče pentlje in jih skombinirate z rdečimi, zlatimi ali srebrnimi ornamenti. Nad kamin, če ga imate, ali ob drevo na steno, obesite rdeče božične nogavice, na mizo pa obvezno rdečo vazo ali rdečo skledo za sadje. In če bo rdeče še premalo, dodajte na kavč rdeč vzglavnik ali rdečo deko, ki vas bo prijetno grela med gledanjem televizije.

rdeča okrasitev

2. Borove vejice

Če imate radi igličasta drevesa, vaša božična jelka pa vam ni dovolj ali pa zanjo nimate prostora, vam predlagamo, da natrgate nekaj vej z bližnjega bora, smreke ali jelke. Veje sestavite v dolgo girlando, jo okrasite z enobarvnim okrasnim trakcem in jo obesite nad kamin ali na osrednji del stene, morda nad televizijo. Če jo je kaj ostalo, jo obesite na rob polic v dnevni sobi. Zagotovo se boste počutili kot v kakšnem romantičnem filmu!

božično darilo zavito

3. Pogumno z barvami

Kdo pravi, da mora biti božična dekoracija zeleno-rdeča? Če ste naveličani enih in istih barv, nakupite ornamentov v vseh barvah mavrice. Tudi jelka je lahko umetna – predlagamo vam nakup bele, nato pa nanjo obesite ogromno kroglic, velikih in malih, kvadratnih in okroglih, okraševanje pa zaključite z belimi lučkami. Če se boste odločili za tak načrt, poskrbite, da bo divje okrašena jelka center vaše dnevne sobe, konkurence ji ne sme delati noben drug okrasek.

različne barve okraskov

4. Sladka jelka

Ste tudi vi kot otroci kradli sladke okraske z jelke? Sladkarije in božič seveda spadajo skupaj, zato smo se spomnili krasne ideje: naj bodo na vaši jelki sladkorne palčke belo-rdeče barve, medenjaki ali ingverjevi možički! Enostavno se pritrdijo na veje, videti so čudovito, na koncu pa jih lahko pojeste. In še to. Naredite jih lahko tudi sami z otroki, kar bo čudovita popestritev vašega prazničnega druženja.

5. Bela pravljica

Če ste ljubitelj minimalizma, bo tole za vas. Kaj če bi letos vse okrasili samo z belo? Spremenite svoj dom v belo zimsko pravljico in namesto zelene kupite belo smrečico in nanjo obesite samo bele okraske, nato pa dodajte še miniaturne bele lučke. Na sedežno garnituro dajte bele vzglavnike in bele odeje, na mizi pa naj bo bel krožnik za pecivo. Otroci lahko iz belega papirja izrezljajo snežinke, ki jih zalepite na okna ali obesite pod strop. Pod jelko naj bodo darila, zavita v bel papir – no, njihova vsebina je lahko tudi druge barve.

bela pravljica božiča

6. Spomin na poletje

Poletje sredi zime? Samo za pogumne! Če pogrešate morje ali živite blizu njega, ne bo nič nenavadnega, če boste na jelko obesili morske polže, školjke in morske zvezde. Seveda lahko zraven obesite še klasične okraske, vendar naj bodo nežnih barv, da bo vaša morska božična jelka prišla do izraza.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!