6 idej za praznično okrašen dom

Božič je tradicionalen družinski praznik, ki ga poleg božičnih pesmi, obilice hrane, daril in druženja zaznamujejo tudi lepo okrašena stanovanja.

Božič je tradicionalen družinski praznik, ki ga poleg božičnih pesmi, obilice hrane, daril in druženja zaznamujejo tudi lepo okrašena stanovanja.

1. Rdeča, rdeča in še malo rdeče

Rdeča je z razlogom najbolj priljubljena božična barva. Predlagamo vam, da na drevešček pritrdite rdeče pentlje in jih skombinirate z rdečimi, zlatimi ali srebrnimi ornamenti. Nad kamin, če ga imate, ali ob drevo na steno, obesite rdeče božične nogavice, na mizo pa obvezno rdečo vazo ali rdečo skledo za sadje. In če bo rdeče še premalo, dodajte na kavč rdeč vzglavnik ali rdečo deko, ki vas bo prijetno grela med gledanjem televizije.

rdeča okrasitev

2. Borove vejice

Če imate radi igličasta drevesa, vaša božična jelka pa vam ni dovolj ali pa zanjo nimate prostora, vam predlagamo, da natrgate nekaj vej z bližnjega bora, smreke ali jelke. Veje sestavite v dolgo girlando, jo okrasite z enobarvnim okrasnim trakcem in jo obesite nad kamin ali na osrednji del stene, morda nad televizijo. Če jo je kaj ostalo, jo obesite na rob polic v dnevni sobi. Zagotovo se boste počutili kot v kakšnem romantičnem filmu!

božično darilo zavito

3. Pogumno z barvami

Kdo pravi, da mora biti božična dekoracija zeleno-rdeča? Če ste naveličani enih in istih barv, nakupite ornamentov v vseh barvah mavrice. Tudi jelka je lahko umetna – predlagamo vam nakup bele, nato pa nanjo obesite ogromno kroglic, velikih in malih, kvadratnih in okroglih, okraševanje pa zaključite z belimi lučkami. Če se boste odločili za tak načrt, poskrbite, da bo divje okrašena jelka center vaše dnevne sobe, konkurence ji ne sme delati noben drug okrasek.

različne barve okraskov

4. Sladka jelka

Ste tudi vi kot otroci kradli sladke okraske z jelke? Sladkarije in božič seveda spadajo skupaj, zato smo se spomnili krasne ideje: naj bodo na vaši jelki sladkorne palčke belo-rdeče barve, medenjaki ali ingverjevi možički! Enostavno se pritrdijo na veje, videti so čudovito, na koncu pa jih lahko pojeste. In še to. Naredite jih lahko tudi sami z otroki, kar bo čudovita popestritev vašega prazničnega druženja.

5. Bela pravljica

Če ste ljubitelj minimalizma, bo tole za vas. Kaj če bi letos vse okrasili samo z belo? Spremenite svoj dom v belo zimsko pravljico in namesto zelene kupite belo smrečico in nanjo obesite samo bele okraske, nato pa dodajte še miniaturne bele lučke. Na sedežno garnituro dajte bele vzglavnike in bele odeje, na mizi pa naj bo bel krožnik za pecivo. Otroci lahko iz belega papirja izrezljajo snežinke, ki jih zalepite na okna ali obesite pod strop. Pod jelko naj bodo darila, zavita v bel papir – no, njihova vsebina je lahko tudi druge barve.

bela pravljica božiča

6. Spomin na poletje

Poletje sredi zime? Samo za pogumne! Če pogrešate morje ali živite blizu njega, ne bo nič nenavadnega, če boste na jelko obesili morske polže, školjke in morske zvezde. Seveda lahko zraven obesite še klasične okraske, vendar naj bodo nežnih barv, da bo vaša morska božična jelka prišla do izraza.


Sorodni članki

Kopalne kroglice

Ste že izbrali božična darila? Letos podarite svojim bližnjim nekaj posebnega. Darila, ki ste jih izdelali sami. Eno ...

Urejena dnevna soba

Dnevna soba ni zgolj prostor, kjer se po dolgem dnevu "zleknemo" na sedežno garnituro in zasluženo odpočijemo. Je tudi ...

Pisane otroške sobe

Otroške sobe so prostor za igro, ljubko otroško sanjarjenje in kraj, kjer majhne stvari postanejo velike. In prav zato ...

Kuhinjski paneli

Se tudi vam ob kuhanju dogaja, da poškropite steno nad kuhalno ploščo? Iščete drugačno rešitev za kuhinjsko oblogo? Za ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: