Kreativni delovni kotiček

Za dobro delovno učinkovitost je nujen urejen delovni prostor. Danes vam predstavljamo nekaj zanimivih ureditev pisarniških kotičkov.

Domači delovni kotički ali pisarne postajajo vedno bolj uveljavljena praksa. Če tudi vi še vedno delate na kuhinjski mizi, je skrajni čas, da se lotite ureditve lastnega delovnega prostora. Za navdih smo vam pripravili nekaj nasvetov in kopico kreativnih rešitev, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji.

Postavitev mize

Pri postavitvi pisalne mize moramo biti pozorni na to, da sončna svetloba pada na pisalno ali risalno površino s prave strani. Najboljši položaj za mizo je, če sedimo tako, da je okno bočno od mize, najbolje na levi strani, za našim hrbtom pa stena. Svetloba naj pada na pisalno površino z leve strani. 

Popoln stol

Izbira pravega stola že sama po sebi ni lahka naloga. Dimenzije človeškega telesa postavljajo določene zahteve glede dimenzij stola, predvsem višino sedišča, njegovo globino in širino, višino naslona za hrbet ter položaj in višino naslona za roke. Svetujemo stole, ki so ergonomsko oblikovani in narejeni iz kakovostnega materiala. Najbolje je, če je prevleka iz naravnih materialov. Delovni stol naj bo udoben, z visokim hrbtiščem, in naj nudi oporo hrbtenici v vseh položajih. Pomembno je, da ima naslonjalo za počivanje rok. Priporočamo, da  izberete vrtljiv stol  na koleščkih, ki je prilagodljiv po višini in globini.

Primerna svetloba

Svetloba in s tem ustrezna razsvetljava bivalnih prostorov je zelo pomemben del našega življenja. Dobra razsvetljava oziroma  t.i. »dobra svetloba« pa ni nujno tudi močna svetloba. Razsvetljava delovnih prostorov mora biti predvsem učinkovita, tehnična in varčna. Tako plafonjera sredi  sobe zagotovo ne zadošča. Za  delovne kotičke obvezno predvidimo dodatno razsvetljavo. Delovne površine osvetlimo iz prave smeri, da ni motečih odsevov. Osvetljena mora biti celotna delovna površina. 


 


akcija vgradne omare

Sorodni članki

Reciklirane pločevinke

Kaj imajo skupnega vložena koruza, fižol in razni sadni kompoti? Pločevinke, ki običajno končajo v smeteh. Danes vam ...

Priprava popolne zabave

Poletne zabave so krasna ideja za druženje s prijatelji in družino. Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, ki ...

Soba za novorojenčka

Opremljanje sobe za novega družinskega člana, je eden izmed najlepših projektov opremljanja doma. Da bo delo lažje ...

Kreativni pirhi

Kako pa vi najraje pobarvate velikonočna jajčka? Mi priznamo, da smo veliki ljubitelji naravnih barv, a letos smo ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 9. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave