Vgradne kotne omare z drsnimi vrati

Prav gotovo ni posameznika, ki ne bi že kdaj pomislil na to, kako lepo bi bilo imeti veliko garderobno omaro, ki omogoča preglednost nad vsebino, in je obenem zelo priročna. Velika omara pa zahteva tudi več prostora. Rešitev za prostorske omejitve je tako imenovana vgradna kotna omara.

Vgradne kotne omare z drsnimi vrati  so smiselna rešitev za vse prostore, ki morajo za funkcionalnost izkoristiti sleherni prost kvadratni centimeter. Akronovi izdelki so v celoti narejeni po meri in tako lahko načrtno in domiselno porabimo ta dragoceni prostor.

Kljub skorajšnji popolni prilagodljivosti, pa ima kotna omara tudi določene omejitve. Drsna vrata morajo biti za svoje nemoteno gibanje dovolj velika, kar pomeni, da je priporočljiva širina vrat pri višini 250 centimetrov vsaj 60 centimetrov ali več.  Iz tega izhaja, da sta minimalni dolžini posamezne omare vsaj 180 centimetrov.

Ko imamo izpolnjene tehnične pogoje, lahko željam in domišljiji pustimo prosto pot. Razporeditev notranjih elementov prilagodimo tako, da je garderoba, ki je v vsakdanji uporabi, dosegljiva takoj, ko odpremo drsna vrata.

Ostale stvari postavimo bodisi tik pod strop, in z njimi rokujemo s pomočjo izvlečnega obešalnika, bodisi jih zložimo v predal na dnu omare. V del, kjer se omari stikata, in kjer nastane t.i. mrtvi kot, pospravimo garderobo, ki je redkeje v uporabi. Običajno je smiselno, da ta del namenimo obešanju  plaščev, smučarskih oblačil, večernih oblek …  Nekaj naših izdelkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 Sorodni članki

Jesenska ustvarjalnica

Morda se zdi še daleč, a jesen je tik pred vrati. Z njo prihaja kup idej za nove ustvarjalne podvige. Enega izmed njih ...

Prenova stanovanja

Vas zmrazi, ko pomislite na selitev? Mene tudi. Kar naenkrat si v kaosu, nič več ti ni jasno, najraje bi vse skupaj ...

Bela in črna, črna in bela

Kombinacija črne in bele barve je preprosto brezčasna. Za vas smo zbrali nekaj navdihujočih idej, kako ju kombinirati ...

Jesenski trendi

Čeprav se zdi, da se poletje še ni zaključilo, oblikovalci s svojimi vročimi trendi počasi, a zanesljivo, kličejo ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: