Kopalne kroglice

Ste že izbrali božična darila? Letos podarite svojim bližnjim nekaj posebnega. Darila, ki ste jih izdelali sami. Eno takšnih daril so kroglice za kopel.

Majhne kroglice, ki se raztopijo v vodi, so odlično darilo za vse ljubitelje kopanja. Ob tem morate biti pozorni zgolj na to, da ima obdarovanec doma kopalno kad, in da ste izbrali primerno dišavo zanj. Za izdelavo bombic za kopel boste potrebovali:

48 gramov sode bikarbone
24 gramov citronske kisline
12 g koruznega škroba
16 g rastlinskega olja
barve za živila
eterično ali parfumsko olje
po želji suho cvetje, sivko, koščke čokolade ...

Preden se lotite dela, vam svetujemo, da si pripravite delovno površino, ki jo zaščitite s časopisnim papirjem. Nato v plitko posodo stehtajte koruzni škrob (ne koruzne moke) in ga obarvajte s tekočim barvilom za živila. Ves škrob naj se enakomerno pobarva. Nato škrob dobro osušite. Vsa vlaga v škrobu mora izhlapeti. Lahko ga postavite v pečico ogreto na 50 stopinj, ali pa na radiator (čez noč). Pred nadaljnjim delom mora biti popolnoma suh. Če vam primanjkuje časa, lahko uporabite barve za živila v prahu.

Nato stehtajte citronsko kislino in jo zmeljite v prah. Zmleto kislino nato dodajte posušenemu škrobu, dobro premešajte in nato dodajte še sodo bikarbono.

Nato v maso postopno primešajte odmerjeno olje. In na koncu še eterično olje. Masi po želji dodajte še suho cvetje, sivko ...  Da se sestavine res dobro premešajo, maso zmešajte še z rokami. Pred delom si seveda obvezno nadenite rokavice. V kolikor se mase ne sprime, dodajte še par kapljic vode.

Za oblikovanje kroglic lahko uporabite kar pekač za mafine ali večjo posodico za led. Modelčke napolnite, sušite nekaj minut in nato model izpraznite in bombice posušite na zraku. Ko se kopalne kroglice popolnoma posušijo, jih zavijte v aluminijasto folijo ali položite v škatlo za obdarovanje. Pomembno je, da so kroglice dobro zaščitene pred vlago. Nekaj idej za kopalne kroglice pa lahko najdete tudi v spodnji galeriji.

 


akcija odeja

Sorodni članki

Prednosti garderobne sobe

Ogledalce, ogledalce na steni povej, katera najlepša v deželi je tej… Se zavedate, da si morate biti všeč takšni kot ...

Funkcionalno pohištvo

Se tudi vi soočate s pomanjkanjem prostora? Bi potrebovali kak dodaten kvadratni meter? Rešitev je tako imenovano ...

Obešalniki v obliki dinozavrov

Je tudi vaš otrok povsem navdušen nad dinozavri? Potem naj bo današnja "naredi sam ideja" vaš naslednji ustvarjalni ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: