Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Kopalne kroglice

Majhne kroglice, ki se raztopijo v vodi, so odlično darilo za vse ljubitelje kopanja. Ob tem morate biti pozorni zgolj na to, da ima obdarovanec doma kopalno kad, in da ste izbrali primerno dišavo zanj. Za izdelavo bombic za kopel boste potrebovali:

48 gramov sode bikarbone
24 gramov citronske kisline
12 g koruznega škroba
16 g rastlinskega olja
barve za živila
eterično ali parfumsko olje
po želji suho cvetje, sivko, koščke čokolade ...

Preden se lotite dela, vam svetujemo, da si pripravite delovno površino, ki jo zaščitite s časopisnim papirjem. Nato v plitko posodo stehtajte koruzni škrob (ne koruzne moke) in ga obarvajte s tekočim barvilom za živila. Ves škrob naj se enakomerno pobarva. Nato škrob dobro osušite. Vsa vlaga v škrobu mora izhlapeti. Lahko ga postavite v pečico ogreto na 50 stopinj, ali pa na radiator (čez noč). Pred nadaljnjim delom mora biti popolnoma suh. Če vam primanjkuje časa, lahko uporabite barve za živila v prahu.

Nato stehtajte citronsko kislino in jo zmeljite v prah. Zmleto kislino nato dodajte posušenemu škrobu, dobro premešajte in nato dodajte še sodo bikarbono.

Nato v maso postopno primešajte odmerjeno olje. In na koncu še eterično olje. Masi po želji dodajte še suho cvetje, sivko ...  Da se sestavine res dobro premešajo, maso zmešajte še z rokami. Pred delom si seveda obvezno nadenite rokavice. V kolikor se mase ne sprime, dodajte še par kapljic vode.

Za oblikovanje kroglic lahko uporabite kar pekač za mafine ali večjo posodico za led. Modelčke napolnite, sušite nekaj minut in nato model izpraznite in bombice posušite na zraku. Ko se kopalne kroglice popolnoma posušijo, jih zavijte v aluminijasto folijo ali položite v škatlo za obdarovanje. Pomembno je, da so kroglice dobro zaščitene pred vlago. Nekaj idej za kopalne kroglice pa lahko najdete tudi v spodnji galeriji.

 

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!