Kombinacija starega in novega

Prenavljate svoj dom? Potem je današnji članek kot nalašč za vas. Stanovanje sredi Toskane je krasen primer brezčasne obnove, ki bo prav gotovo navdihnila tudi vas.

Nekoč je veljalo, da je potrebno ob prenavljanju začeti od začetka. Zavreči vse, kar je »starega« in vnesti zgolj nove stvari. Moderne prenove so kombinacija dobrih starih elementov in praktičnih sodobnih rešitev. Zadnji trend med arhitekti in opremljevalci so vidni tramovi, ravno prav obrabljeni zidaki, kovane ograje ...

Domovanje, ki vam ga predstavljamo danes, je svojo »stilsko preobrazbo« doživelo pred kratkim. Idilična lokacija sredi Toskane botruje izbiri, da se šarm prejšnjega videza ohrani. Tako so v stanovanju ostali tramovi, ki so jih pri prenovi ponovno obnovili. V kuhinji se še vedno vidijo zidaki in dnevna soba z oboki pripoveduje zgodbo zgradbe, ki datira v 16.stoletje.

Vredna posnemanja je uporaba barv. Oblikovalci iz Studiòvo so se odločili, da oklestijo barvno paleto na nežne odtenke bele in sive ter tako v ospredje postavijo kontrast med starimi lesenimi deli in novim pohištvom. Rezultat je mirno in sproščujoče okolje. Omenjeno stanovanje si lahko ogledate v spodnji galeriji.


 


Sorodni članki

Sodobno stanovanje

Kaj si predstavljate pod izrazom sodobno opremljeno stanovanje? Izpopolnjen okus? Izredno funkcionalnost? Moderen ...

Skandinavske kuhinje

Na kaj pomislite ob besedah skandinavski dizajn? Če je vaša prva misel Ikea, potem je današnji članek kot nalašč za ...

Mozaično ogledalo

Mozaik je stara tehnika, ki sega še v čas rimskega in bizantinskega obdobja. Zaradi razmeroma enostavne obdelave ...

Popolno urejena domača pisarna

Delo od doma postaja vedno pogostejša praksa. Za vas smo poiskali nekaj idej za ureditev domače ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave