Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Kako opremiti otroško sobo za tri otroke?

Mnenja o tem, koliko sob bi potrebovali trije otroci so različna. Največkrat je odločitev sprejeta na podlagi danih možnosti. Kako opremiti sobo za tri otroke, če imamo na razpolago samo en prostor?

tloris sobe za tri

Po nasvet k Akronu

S pohištvom izdelanim po meri je sleherno sobo lažje urediti. Še toliko bolj, če gre za manjše prostore, ki zahtevajo posebno premišljen izbor. Akronovi strokovnjaki ponujajo preproste rešitve za na videz zapletene probleme.

Življenje v bloku nemalokrat predstavlja izziv za nas in za naše stranke. Tak izziv smo sprejeli skupaj z mlado družino, ki se je nepričakovano povečala še za enega člana. Ker v stanovanju ni bilo drugega primernega prostora, ki bi se lahko preuredil v dodatno sobo, smo preuredili staro. Zahteve so bile, da ima vsak otrok svojo posteljo s svojim malim kotičkom za odlaganje najljubših igrač, večjo pisalno mizo za risanje in šolske obveznosti, omare za oblačila, omaro za knjige in igrače, omaro za tv, kljub vsemu pa tudi dovolj prostora za igranje. Predlagana rešitev se je izkazala za najboljšo.

pograd za tri otroke

Izkoriščenost prostora in praktične rešitve

Izkoristili smo sleherni kotiček prostora. Pri oknu je pograd z dvema ležiščema, ki ima pod spodnjo posteljo dodaten predal za igrače. Ob isti steni je še pograd za starejšega člana, pod katerim je omara z drsnimi vrati. Omara nudi veliko prostora za shranjevanje, saj je njena notranjost lahko poljubno opremljena. Tokrat smo izbrali police in obešalne palice. Poigrali smo se z mislijo, da bi drsna vrata opremili z dekorjem, vendar smo se raje odločili za dekorativno tapeto na steni, drsna vrata pa ostajajo v beli barvi.

postelja in miza v otroški sobi

Ne čisto navadni, temveč v akrilu, po katerem se lahko riše in barva s piši-briši markerji. Otroci si bodo lahko izmenjavali sporočila, risali pravljične junake, pisane metulje ali praznične risbice.

Dostop do zgornjih ležišč pogradov je omogočen s stopnicami, ki so hkrati predali. Simpatična in funkcionalna rešitev, ki jo otroci obožujejo! Zgornji postelji imata nad seboj odprte police za igrače, kakšno knjigo ali manjšo lučko.

postelja in miza v otroški sobi

Nasproti pograda z dvema ležiščema, na svetlem prostoru ob oknu, smo umestili pisalno mizo, ki nudi dovolj prostora za tri učenjake, le stoli ne smejo biti preveliki. K spodnjemu ležišču smo vključili tudi nočno omarico s predalom, za priročno odlaganje, hkrati pa predstavlja mehek prehod med pisalnimi mizami in posteljami.

Dovolj prostora za shranjevanje

Brez zadostnih površin za shranjevanje seveda ne gre. Še zlasti v otroških sobah, kjer se vsak dan pojavi kaj novega. Vključili smo dve omari od tal do stropa in vgradno omaro pod pogradom.

pisalna miza v otroški sobi

Regal ob mizi ima odprte police in zaprte omarice za knjige in igrače. Posebna želja je bila vključiti omaro za TV, da bodo otroci nemoteno lahko uživali ob risankah. Pod odprtino za TV so predali, nad njo pa dodatni prostor za shranjevanje, ki bo zagotovo takoj zapolnjen.

Izbira barve za otroško pohištvo

Barvno smo se držali svetle osnove v krem lesnem dekorju, da se bodo prstki na pohištvu čim manj poznali in bo mama zadovoljna, ker ji ne bo treba vsak dan brisati prahu. Za barvni poudarek smo izbrali živahno barvo, ki se v manjši količini pojavlja v vsakem kosu pohištva. Za barvne poudarke bodo otroci poskrbeli sami s svojimi umetnijami. Soba bo definitivno pisana in polna veselja, mi pa se še veselimo novega izziva.

Vsekakor nismo pozabili na varnost, saj pri načrtovanju in izdelavi pohištva spremljamo smernice varne uporabe. Priporočamo ustrezne dimenzije pogradov, prav tako izbire varoval in lestev, če so le-te sestavni del pograda.

Otroci v skupni sobici bodo še bolj povezani, saj se bodo skupaj igrali, smejali, opravljali šolske obveznosti, hkrati pa si zaupali in seveda tudi nagajali. Med njimi se bodo stkale niti, ki jih nikoli ne bodo pozabili.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!