Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Kako izbrati pravi barvni in lesni dekor pohištva?

Človeško oko je izjemno občutljiv organ, ki je močno dojemljiv za barve in njihove vplive. Vsaka barva in njena barvna kombinacija ima svojo sporočilnost in vzbuja pri človeku določene reakcije. Če povzamemo zgolj na kratko: rdeča je na primer močna barva, ki jo največ ljudi povezuje z ljubeznijo in vitalnostjo. Rumena je prav tako kot rdeča močna in opazna barva. Je edina barva, ki bode v oči in je zato pogosto uporabljena za različne opozorilne znake. Prav gotovo pa je priljubljenost posamezne barve odvisna od slehernega posameznika, ki ima svoj priljubljen spekter barv.

Pri opremljanju doma ni zlato zapisanega pravila izbire barv in lesnih dekorjev. Tako že nekaj let močno prednjači bela z različnimi kombinacijami. Belo pohištvo je tako načeloma najlažje kombinirati in dopolnjevati z drobnimi dodatki. Seveda pa je izbira barve povsem individualna. Moderni so tako močnejši odtenki (rumena, rdeča, oranžna, modra, vijolična ...), kot bolj umirjeni (pastelni toni). Zaradi delovanja barv je smotrno bolj pestre odtenke umestiti v prostore, ki so malce bolj živi. Na primer kuhinjo, dnevno sobo in podobno. Medtem, ko so za spalne in otroške sobe bolj primerni bolj umirjeni toni.

Pri lesnih dekorjih so še vedno zelo trendi reliefne površine, ki delujejo zelo pristno in dajejo površini občutek masivnega lesa. Posebej zanimivi so črtasti vzorci in na primer svetlejši lesni toni s sivkastim poudarkom. Posebej privlačne pa so seveda posamezne kombinacije. Na primer bela s temnejšim orehom, ki še posebej poudari karakteristike obeh.

Pri Akronu smo barvne in lesne dekorje še dopolnili. Tako smo barvnim dekorjem dodali kar šest novih odtenkov. Na naši paleti lahko tako sedaj najdete še barvo orhideje, fuksije, modrega horizonta, jabolčno zeleno, umirjeno barvo trsja in sivkasto lavo. Lesne dekorje pa smo dopolnili s štirimi novimi vzorci: bordolinom naravnim hrastom, svetlo akacijo, peščenim zebranom in coco bolom. Vse barvne in lesne dekorje si lahko ogledate  v spodnji galeriji. 

 

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!