Kako izbrati pravi barvni in lesni dekor pohištva?

Ste tudi vi pred težko odločitvijo, ali izbrati belo vgradno omaro, ali raje tisto toplo češnjevo? Morda pa vseeno antracitno z malce sivega dekorja? Nekaj praktičnih nasvetov o barvnem kombiniranju vam predstavljamo v današnji rubriki nasvetov.

Človeško oko je izjemno občutljiv organ, ki je močno dojemljiv za barve in njihove vplive. Vsaka barva in njena barvna kombinacija ima svojo sporočilnost in vzbuja pri človeku določene reakcije. Če povzamemo zgolj na kratko: rdeča je na primer močna barva, ki jo največ ljudi povezuje z ljubeznijo in vitalnostjo. Rumena je prav tako kot rdeča močna in opazna barva. Je edina barva, ki bode v oči in je zato pogosto uporabljena za različne opozorilne znake. Prav gotovo pa je priljubljenost posamezne barve odvisna od slehernega posameznika, ki ima svoj priljubljen spekter barv.

Pri opremljanju doma ni zlato zapisanega pravila izbire barv in lesnih dekorjev. Tako že nekaj let močno prednjači bela z različnimi kombinacijami. Belo pohištvo je tako načeloma najlažje kombinirati in dopolnjevati z drobnimi dodatki. Seveda pa je izbira barve povsem individualna. Moderni so tako močnejši odtenki (rumena, rdeča, oranžna, modra, vijolična ...), kot bolj umirjeni (pastelni toni). Zaradi delovanja barv je smotrno bolj pestre odtenke umestiti v prostore, ki so malce bolj živi. Na primer kuhinjo, dnevno sobo in podobno. Medtem, ko so za spalne in otroške sobe bolj primerni bolj umirjeni toni.

Pri lesnih dekorjih so še vedno zelo trendi reliefne površine, ki delujejo zelo pristno in dajejo površini občutek masivnega lesa. Posebej zanimivi so črtasti vzorci in na primer svetlejši lesni toni s sivkastim poudarkom. Posebej privlačne pa so seveda posamezne kombinacije. Na primer bela s temnejšim orehom, ki še posebej poudari karakteristike obeh.

Pri Akronu smo barvne in lesne dekorje še dopolnili. Tako smo barvnim dekorjem dodali kar šest novih odtenkov. Na naši paleti lahko tako sedaj najdete še barvo orhideje, fuksije, modrega horizonta, jabolčno zeleno, umirjeno barvo trsja in sivkasto lavo. Lesne dekorje pa smo dopolnili s štirimi novimi vzorci: bordolinom naravnim hrastom, svetlo akacijo, peščenim zebranom in coco bolom. Vse barvne in lesne dekorje si lahko ogledate  v spodnji galeriji. 

f488 Cubanit
 


Sorodni članki

Čar majhnih stanovanj

Poznate francoski izraz: "joie de vivre"? Francozi znajo uživati življenje. Mmmm ... Rogljički, bela kava, velika črna ...

Piknik

Samo muhasto aprilsko vreme še preženemo in sezona piknikov se lahko ...

Soba za najstnika - delovni kotiček

Pri opremljanju sobe za najstnika in njegovega delovnega kotička prav gotovo velja načelo "manj je več". Vsaka dodatna ...

Stanovanje v stilu 60-tih let

Žive barve in razgibane postavitve. Stil 60-tih let se vrača v velikem slogu, in mi ga z veseljem ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: