Kako izbrati pravi barvni in lesni dekor pohištva?

Ste tudi vi pred težko odločitvijo, ali izbrati belo vgradno omaro, ali raje tisto toplo češnjevo? Morda pa vseeno antracitno z malce sivega dekorja? Nekaj praktičnih nasvetov o barvnem kombiniranju vam predstavljamo v današnji rubriki nasvetov.

Človeško oko je izjemno občutljiv organ, ki je močno dojemljiv za barve in njihove vplive. Vsaka barva in njena barvna kombinacija ima svojo sporočilnost in vzbuja pri človeku določene reakcije. Če povzamemo zgolj na kratko: rdeča je na primer močna barva, ki jo največ ljudi povezuje z ljubeznijo in vitalnostjo. Rumena je prav tako kot rdeča močna in opazna barva. Je edina barva, ki bode v oči in je zato pogosto uporabljena za različne opozorilne znake. Prav gotovo pa je priljubljenost posamezne barve odvisna od slehernega posameznika, ki ima svoj priljubljen spekter barv.

Pri opremljanju doma ni zlato zapisanega pravila izbire barv in lesnih dekorjev. Tako že nekaj let močno prednjači bela z različnimi kombinacijami. Belo pohištvo je tako načeloma najlažje kombinirati in dopolnjevati z drobnimi dodatki. Seveda pa je izbira barve povsem individualna. Moderni so tako močnejši odtenki (rumena, rdeča, oranžna, modra, vijolična ...), kot bolj umirjeni (pastelni toni). Zaradi delovanja barv je smotrno bolj pestre odtenke umestiti v prostore, ki so malce bolj živi. Na primer kuhinjo, dnevno sobo in podobno. Medtem, ko so za spalne in otroške sobe bolj primerni bolj umirjeni toni.

Pri lesnih dekorjih so še vedno zelo trendi reliefne površine, ki delujejo zelo pristno in dajejo površini občutek masivnega lesa. Posebej zanimivi so črtasti vzorci in na primer svetlejši lesni toni s sivkastim poudarkom. Posebej privlačne pa so seveda posamezne kombinacije. Na primer bela s temnejšim orehom, ki še posebej poudari karakteristike obeh.

Pri Akronu smo barvne in lesne dekorje še dopolnili. Tako smo barvnim dekorjem dodali kar šest novih odtenkov. Na naši paleti lahko tako sedaj najdete še barvo orhideje, fuksije, modrega horizonta, jabolčno zeleno, umirjeno barvo trsja in sivkasto lavo. Lesne dekorje pa smo dopolnili s štirimi novimi vzorci: bordolinom naravnim hrastom, svetlo akacijo, peščenim zebranom in coco bolom. Vse barvne in lesne dekorje si lahko ogledate  v spodnji galeriji. 

f488 Cubanit
 


Sorodni članki

Obnova najemniškega stanovanja

Najemniška stanovanja postajajo vedno bolj uveljavljena oblika bivanja. Za vas smo poiskali nekaj idej, kako ...

Zanimive stenske police

Prav gotovo bi se vsi strinjali, da prostora za shranjevanje ni nikoli preveč. Odlična rešitev za vse kotičke, kjer vam ...

Nasveti za ureditev spalnice

Po decembrski noriji se nam bo vsem najbolj prilegel prav spanec. Da se najbolje spi v lepo urejeni spalnici, ni prav ...

9 idej za uporabo plutovinastih zamaškov

Se je tudi vam doma nabrala velika bera plutovinastih zamaškov? Za vas smo poiskali kar devet simpatičnih idej za ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: