Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Kako izbrati popolno omaro?

Omara je sestavni del vsakega stanovanja, se strinjate? Predvsem tista za shranjevanje oblačil je osnovni kos pohištva, ki ga uporabljamo vsak dan znova in znova. In pri večini od nas je omara za shranjevanje oblačil vedno premajhna, natlačena, nepregledna. In pogosto se zgodi, da se kmalu po nakupu večje omare tudi ta zelo hitro napolni.

Kako torej kupiti garderobno omaro, ki bo zadostovala kupu oblačil, posteljnine, brisač in drugih vsakdanjih predmetov?

Nakup garderobne omare dandanes ni več samo sprehod do najbližje trgovine s pohištvom v upanju, da boste našli nek približek, saj je na voljo veliko boljša rešitev. S pametno osnovano vgradno omaro, zgrajeno po meri, lahko enkrat za vselej opravite s prostorsko stisko. Tipske omare se namreč le redko popolnoma prilagajajo vašemu prostoru, vi pa želite izkoristiti svoj prostor, še posebej, če živite v majhnem stanovanju.

Preden se začnete odločati za nakup klasične ali vgradne omare, pa si preberite teh 5 nasvetov.

1. Dobro premerite prostor, namenjen omari

Preden storite karkoli, izmerite prostor, kjer bo stala vaša nova omara. Izmerite višino od tal do stropa, od stene do stene in razdaljo do drugih predmetov v prostoru. Ne pozabite upoštevati prostora za odpiranje vrat ali predalov, še posebej v kakšnih ožjih prostorih, kot je recimo hodnik.

Če imate prostorsko stisko, je zagotovo najboljša vertikalna rešitev, torej omara do stropa. Na najvišje police lahko vedno shranite stvari, ki jih ne potrebujete pogosto, in tako naredite prostor za stvari, s katerimi rokujete vsak dan.

bela vgrtadna omara

2. Izberite vrsto vrat

Ko boste enkrat premerili prostor, je čas, da se odločite, ali boste imeli klasična ali drsna vrata. Nekateri ljudje se ne morejo ločiti od klasičnih vrat, drugi spet prisegajo na drsna vrata oz. vgradne omare. Te so seveda primernejše za prostore, kjer ni dovolj prostora za vrata, hkrati pa mora biti prostor dovolj širok, da bodo vrata lahko drsala levo – desno. V vsakem primeru pa poskrbite, da boste lahko pred omaro udobno stali in zlahka jemali stvari iz nje.

3. Izberite notranjost

Pri odločitvi za opremo notranjosti omare je zelo pomembno razmisliti, čemu bo namenjena. Preden se odločite, si postavite nekaj vprašanj. Imate večino oblačil na obešalnikih? Potem naj je večina omare opremljena z drogom za obešanje oblačil. Če bo vaša omara segala do stropa, so lahko sezonska oblačila obešena čisto na vrhu, do njih pa lahko dostopate z enostavnim potegom za ročko. Potrebujete več polic? Zelo praktične so izvlečne police za zložena oblačila, recimo majice, saj jih lahko enostavno izvlečete, da vam med iskanjem določenega kosa ni potrebno delati nereda. Moški boste veseli praktičnega obešala za kravate ali pasove, ne pozabite pa poskrbeti tudi za notranjo razsvetljavo omare. Svetujemo vam tudi, da ima vaša omara nekaj predalov za shranjevanje majhnih kosov oblačil, recimo nogavic in spodnjega perila.

izbira notranjosti za omaro

4. Izberite zunanjost

Pri izbiri zunanjosti najprej upoštevajte dizajn obstoječega prostora – stil drugega pohištva, barve sten, zaves, talnih blog ipd. Če je vaša postelja hrastova, seveda izberite omaro iz hrastovega lesa. Če je zavesa oranžna, bo zelo lepo, če bo omara vsebovala nekaj oranžne barve.

Če bo omara stala v majhnem prostoru, naj ima na vratih ogledalo, saj bo tako prostor deloval večji.

5. Izrišite si svojo omaro s 4 kratkimi koraki

Če ste ugotovili, da je za vas prava izbira vgradna omara, si lahko vse našteto izrišete v posebnem program za virtualni izris omar. Ustvarili smo ga v želji, da si boste lahko sami izrisali omaro, se igrali s postavitvijo notranjih elementov, dimenzij, barv in oblik in si izrisali svojo sanjsko omaro. In seveda ponovili vajo, če vam kakšen element na koncu ne bo všeč.

Prijazno vabljeni, da preizkusite Akromat, edinstveno orodje za izris vgradnih omar po vaših željah. Postopek je popolnoma enostaven – samo vnesete svoje dimenzije, barve, postavitve elementov in že bo pred vami vaša omara. Pripravljeni? Kliknite tukaj >>

Izrišite si svojo vgradno omaro

S pomočjo internetne aplikacije AKROMAT si izrišite svojo novo vgradno omaro v 3D tehniki. Izberite razpored notranjosti in izgled vrat (delitev, barva, materiali.

  • Enostavna uporaba
  • Vgradna omara po vaših željah
  • 3D izris in cena
Vstopi v AKROMAT

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!