Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Akronova arhitektka svetuje v prilogi Delo in dom

V letu 2019 v Akronu pripravljamo številne novosti. Med drugim tudi sodelovanje s časopisno hišo Delo. Naša arhitektka, Tjaša Justin, v rubriki Opremljamo z arhitektko priloge Dela in dom pripravlja rešitve za opremljanje po meri. Sodelovanje poteka po sistemu odgovarjanja na vprašanja bralcev priloge. Vsak mesec bo objavljena rešitev enega primera, kar bomo objavili tudi na naši spletni strani.

Oprema v počitniški garsonjeri

Tokrat svetujemo pri opremljanju počitniške garsonjere v velikosti 25 m2. Nekaj prostora zavzameta kopalnica in kuhinja. Za dnevni prostor tako ne ostane veliko prostora. Tu si želi stranka ležišče za 2 osebi, dnevni prostor, jedilni kot za 3 osebe in omare za shranjevanje. Zamislila si je eleganten prostor, v katerem se ne bo počutila utesnjeno in se bo z veseljem čim večkrat zapeljala do morja.

tloris počitniške garsonjere

Prostor je velik 12,4 m2. Ker bo služil tudi za spanje, je najpomembnejša izbira pravega ležišča. To izbiro nam otežuje mala površina. V primeru, da predvidimo klasično posteljo 160x200 cm, nam za dnevno bivanje ne ostane nič več prostora. Če se odločimo za sedežno garnituro, ki se razširi v posteljo, tvegamo pri kvaliteti spanja. Hkrati pa je vsakodnevno pospravljanje in razstavljanje postelje lahko zelo zamudno. Zato smo izbrali skrito posteljo s sedežno garnituro, ki je idealna rešitev v takšnih primerih. Tekom dneva je postelja skrita in je dovolj prostora za udobno druženje.

jedilni prostor v garsonjeri

Zvečer pa se postelja enostavno spusti in nudi udoben spanec.

skrita postelja s sedežno garnituro

Shranjevanju smo, zaradi popolnega izkoristka prostora, namenili celotno steno ob postelji. Vgradna omara od tal do stropa in od stene do stene je najboljša izbira, tako za shranjevanje oblačil, kot preostalih počitniških rekvizitov. Dodatne prepotrebne omare so prav tako nad skrito posteljo.

zložljiva postelja v garsonjeri

Da celoten prostor ne bo deloval preveč zaprt, smo med posteljo in omaro umestili odprt regal, kamor bo stranka lahko razstavila svoje spominke, knjige in preostalo dekoracijo, ki bo prostor naredila bolj domač.

Okno smo zakrili z dolgo zaveso. S tem smo okno vizualno povečali. Pred oknom smo si zamislili tv regal na kolesih, ki se ga da po potrebi enostavno premakniti. Enako premična je klubska mizica. Jedilna miza je tipska raztegljiva in nudi možnost udobnega sedenja tudi ob obiskih.

Glede na to, da je stanovanje na morju, ga krasijo morski odtenki, svetle barve iverala ter stene v peščeni barvi. Mislimo, da bo stranka uživala v svojem stanovanju tako ob sončnem kot tudi v malo manj sončnem vremenu.

Celoten prispevek je na ogled na tej povezavi KLIKNI>>

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!