Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Jedilnica v dnevni sobi

Povezanost bivalnih prostorov, kot sta kuhinja in dnevna soba, je pravi hit urejanja prostorov. Predvsem jedilnica se pogosto znajde v dnevni sobi. Zakaj tudi ne, ko pa je rdeča nit teh prostorov druženje, sproščanje in nasploh uživanje.

 praktična-jedilnica-in-dnevna-soba

Tokrat smo svetovali mladi družini, ki se seli v novo hišo. Potrebovali so zasnovo jedilnice in dnevne sobe. Prostor dimenzij 9 x 3,4 metra zajema kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Glede kuhinje so se že odločili in bo v kombinaciji bele barve in hrasta. Barvno se ujema s siv keramiko, ki bo krasila tla. V dnevni sobi ne želijo prevelikega sestava, le kos pohištva ali dva. Kmalu se jim bo pridružil nov družinski član, zato želijo odprt in pregleden prostor.

Kuhinja z otokom je v beli in hrast barvni kombinaciji, ki skupaj s sivo keramiko že daje barvne smernice za celoten dom. Sedežna garnitura mora biti v barvah, ki niso preobčutljive za dva kosmatinca. Seveda sta kot člana družine in se pričakuje, da bosta uživala tudi na sedežni. Prav tako novi družinski član, ki bo sigurno na njej poskušal pustiti kak svoj podpis. Zato je sedežna v sivi barvi. Pred njo je preproga v svetlejšem odtenku, da bo igranje v dnevi sobi bolj udobno, hkrati pa določa prostor. Za sprotno odlaganje v bližini sedežne smo izbrali manjšo klubsko mizico s predalom. TV regal je sestavljen iz dveh delov. Pokončni del s policami, kjer bodo spodaj domovale otroške igrače, zgoraj pa za kakšno knjigo in iz nizek, daljši del regala, v katerem so predali. Arhitektka je uporabila enake barve kot v kuhinji, se pa te barve odlično ujemajo z antracit sivo ali črno barvo, tako da se lahko te barve brezskrbno kombinirajo za dekoracije. Črna barva se pojavi pri dodatkih, kot so stoli, luči, okvirji slik, stikala, vtičnice in kovinskih elementih, kot mizne noge. Mizna plošča je lesena. Lesa ne bo preveč, saj je kuhinjski otok v beli barvi. 

 jedilnica-v-dnevni-sobi-siv-stil

Ob celotni daljši steni, ki se nadaljuje v kuhinjo, je predvidena nevtralna siva tapeta, ki poveže oba dela prostora. Na nasprotni steni sta dva okna s parapetom in eno panoramsko okno, ki seže do tal. Tukaj obesimo lahke bele zavese, ki poskrbijo, da v prostoru ne odmeva, hkrati pa prostoru nudijo mehkobo.

V tako prijetnem ambientu bo zagotovo nastalo veliko lepih spominov.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

jedilnica-in-dnevna-soba-tloris

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!