Izdelava okrasnega znaka

Drobni okraski dajejo domu dušo. Posebej izrazni so tisti, ki jih izdelamo sami. Danes vam predstavljamo idejo, kako z malce truda izdelati okrasno tablo.

Se tudi vi navdušujete nad raznimi retro znaki, ki jih je moč kupiti v trgovinah? Skoraj kultni so postali prvi leseni znaki Coca-Cole in tisti, ki so služili kot reklamne table. Nekoč, še pred poplavo plastike in sodobnih tiskalnih naprav, so se znaki izdelovali doma. Pravcata umetnost je bila z lepopisom okrasiti leseno desko. Pogosto so mojstri tablam dodali še poslikave ali pečate. V današnji rubriki nasvetov vam predstavljamo enostavno idejo, kako okrasno tablo izdelati doma. Gre za preprosto »Naredi sam« idejo, ki je delo ustvarjalke Miss Mustard Seed.

 

 

Potrebujemo:

-          Desko (poljubne dolžine in širine);

-          Akrilne barve (vsaj 3 različne barve);

-          Čopič (debel in tanek);

-          Natisnjen poljubni napis;

-          Škarje;

-          Selotejp;

-          Papir za prenašanje besedila;

-          Svinčnik;

-          Papir za brušenje;

-          Vosek za pohištvo;

-          Krpo za brisanje;

-          Obešalo;

-          Kladivo in žeblje.

Navodila:

Preden začnemo z delom, pripravimo delovno površino. Mizo po potrebi zaščitimo s starim časopisnim papirjem. Desko očistimo, da ne vsebuje delčkov umazanije. Na papir natisnemo poljuben napis. Predlagamo vam, da poskusite z različnimi tipografijami oziroma oblikami črk, ki jih nato polagate na samo desko. Ko najdemo želeni napis, pod papir položimo papir za prenašanje teksta (dobite ga v vseh bolje založenih hobi trgovinah). S pisalom gremo previdno po zunanjih robovih besedila. Papir za prenašanje bo prenesel podobo na les. Z akrilno barvo pobarvamo črke. Ostali del nato prebarvamo s poljubno barvo. Pustimo, da se barva posuši. Detajle dorišemo s tankim čopičem. Za vintage videz, naš napis pobrusimo s finim papirjem za brušenje. Ta bo dal deski  obrabljen videz. Brusimo počasi in previdno, odsvetujemo vam, da pobrusite preveč. Z mehko krpo pobrišemo ostanke brušenja. Na koncu naš znak premažemo z voskom za les, namestimo obešala in obesimo. Hitro, enostavno in tako kreativno! 

 Sorodni članki

Ideje za mladinsko sobo

Za vas smo zbrali nekaj idej za šik ureditev mladinskih sob, ki bodo prav gotovo navdušile vas in vaše ...

Funkcionalno pohištvo

Se tudi vi soočate s pomanjkanjem prostora? Bi potrebovali kak dodaten kvadratni meter? Rešitev je tako imenovano ...

Stanovanje v stilu 60-tih let

Žive barve in razgibane postavitve. Stil 60-tih let se vrača v velikem slogu, in mi ga z veseljem ...

Unikatne skodelice

Pa vi? Pijete zjutraj kavo ali čaj? Morda kakav? Predstavljajte si, da srkate svojo najljubšo pijačo iz skodelice, ki ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: