Izdelava okrasnega znaka

Drobni okraski dajejo domu dušo. Posebej izrazni so tisti, ki jih izdelamo sami. Danes vam predstavljamo idejo, kako z malce truda izdelati okrasno tablo.

Se tudi vi navdušujete nad raznimi retro znaki, ki jih je moč kupiti v trgovinah? Skoraj kultni so postali prvi leseni znaki Coca-Cole in tisti, ki so služili kot reklamne table. Nekoč, še pred poplavo plastike in sodobnih tiskalnih naprav, so se znaki izdelovali doma. Pravcata umetnost je bila z lepopisom okrasiti leseno desko. Pogosto so mojstri tablam dodali še poslikave ali pečate. V današnji rubriki nasvetov vam predstavljamo enostavno idejo, kako okrasno tablo izdelati doma. Gre za preprosto »Naredi sam« idejo, ki je delo ustvarjalke Miss Mustard Seed.

 

 

Potrebujemo:

-          Desko (poljubne dolžine in širine);

-          Akrilne barve (vsaj 3 različne barve);

-          Čopič (debel in tanek);

-          Natisnjen poljubni napis;

-          Škarje;

-          Selotejp;

-          Papir za prenašanje besedila;

-          Svinčnik;

-          Papir za brušenje;

-          Vosek za pohištvo;

-          Krpo za brisanje;

-          Obešalo;

-          Kladivo in žeblje.

Navodila:

Preden začnemo z delom, pripravimo delovno površino. Mizo po potrebi zaščitimo s starim časopisnim papirjem. Desko očistimo, da ne vsebuje delčkov umazanije. Na papir natisnemo poljuben napis. Predlagamo vam, da poskusite z različnimi tipografijami oziroma oblikami črk, ki jih nato polagate na samo desko. Ko najdemo želeni napis, pod papir položimo papir za prenašanje teksta (dobite ga v vseh bolje založenih hobi trgovinah). S pisalom gremo previdno po zunanjih robovih besedila. Papir za prenašanje bo prenesel podobo na les. Z akrilno barvo pobarvamo črke. Ostali del nato prebarvamo s poljubno barvo. Pustimo, da se barva posuši. Detajle dorišemo s tankim čopičem. Za vintage videz, naš napis pobrusimo s finim papirjem za brušenje. Ta bo dal deski  obrabljen videz. Brusimo počasi in previdno, odsvetujemo vam, da pobrusite preveč. Z mehko krpo pobrišemo ostanke brušenja. Na koncu naš znak premažemo z voskom za les, namestimo obešala in obesimo. Hitro, enostavno in tako kreativno! 

 Sorodni članki

Ideje za garderobno sobo

Tudi vi hrepenite po popolno organizirani omari? Je vaša stara omara postala premajhna? Rešitev je garderobna soba, ...

Jesenska girlanda

Simpatična sezonska popestritev prostora, ki jo z lahkoto izdelate in še lažje ...

Stanovanje za samskega moškega

Stanovanje je ogledalo posameznika. Danes smo za navdih pogledali k oblikovalcem, ki so se lotili opremljanja ...

Osvetlitev omar

Tudi vi hrepenite po osvetljeni omari, ob kateri ni potrebno vedno vključiti vseh ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: