Balkon - skrita oaza

Vedno daljši in toplejši dnevi so kot nalašč za večerna posedanja. In kaj je po dolgem dnevu lepšega, kot zlekniti se na udoben stol, vzeti v roke knjigo, in preprosto odklopiti vsakdanje skrbi?

Tišina in udobje lastnega malega »zen« kotička. Krasna oaza za počitek in poletno sanjarjenje je z malce truda in kreativnosti lahko balkon. Verjamemo, da ne rabimo posebej poudarjati, da so vsi prostori, tudi zunanji, odraz nas samih.

In prav balkoni, posebej manjši, so pogosto neupravičeno zapostavljeni. V spodnji galeriji vam kot navdih ponujamo nekaj preprostih zamisli za ureditev balkona, da bo ličen na oko in udoben za dolga posedanja. Prvi korak pri urejanju balkona je prav gotovo njegovo temeljito čiščenje - pospravite vso navlako, ki se je nabrala na njem.

Za veliko popestritev bodo poskrbele že zelene rastline. Posadite jih v lonce, ki omogočajo morebitno prestavljanje. Dajte si duška pri izbiri okrasnih loncev. V kolikor ste bolj naraven tip, posezite po glinenih, vsi ljubitelji barv pa si privoščite pisane različice. Kreativcem predlagamo, da lončke izdelajo kar sami. Odslužene pločevinke se lahko hitro spremenijo v cvetlične lončke s šik pridihom.

Svežino boste na balkon vnesli z uporabo potiskanih blazin, pisanih ogrinjal in drugačnih preprog. Odlična ideja je tudi t.i. zelena stena, ki s pritrjenimi lonci in drobnim zelenjem poskrbi za zelen prostor tudi na najmanjših balkonih.Sorodni članki

Funkcionalno pohištvo

Se tudi vi soočate s pomanjkanjem prostora? Bi potrebovali kak dodaten kvadratni meter? Rešitev je tako imenovano ...

Soba za najstnika - delovni kotiček

Pri opremljanju sobe za najstnika in njegovega delovnega kotička prav gotovo velja načelo "manj je več". Vsaka dodatna ...

Jesenska dekoracija doma

Koledarsko in vremensko smo že pošteno zakorakali v jesen. Če še niste, je sedaj skrajni čas da povabite gospo Jesen ...

Popotniški podstavki

Današnja "naredi sam" ideja je kot nalašč za vse, ki se še niste povsem pripravljeni posloviti od poletja in z njim ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: