Balkon - skrita oaza

Vedno daljši in toplejši dnevi so kot nalašč za večerna posedanja. In kaj je po dolgem dnevu lepšega, kot zlekniti se na udoben stol, vzeti v roke knjigo, in preprosto odklopiti vsakdanje skrbi?

Tišina in udobje lastnega malega »zen« kotička. Krasna oaza za počitek in poletno sanjarjenje je z malce truda in kreativnosti lahko balkon. Verjamemo, da ne rabimo posebej poudarjati, da so vsi prostori, tudi zunanji, odraz nas samih.

In prav balkoni, posebej manjši, so pogosto neupravičeno zapostavljeni. V spodnji galeriji vam kot navdih ponujamo nekaj preprostih zamisli za ureditev balkona, da bo ličen na oko in udoben za dolga posedanja. Prvi korak pri urejanju balkona je prav gotovo njegovo temeljito čiščenje - pospravite vso navlako, ki se je nabrala na njem.

Za veliko popestritev bodo poskrbele že zelene rastline. Posadite jih v lonce, ki omogočajo morebitno prestavljanje. Dajte si duška pri izbiri okrasnih loncev. V kolikor ste bolj naraven tip, posezite po glinenih, vsi ljubitelji barv pa si privoščite pisane različice. Kreativcem predlagamo, da lončke izdelajo kar sami. Odslužene pločevinke se lahko hitro spremenijo v cvetlične lončke s šik pridihom.

Svežino boste na balkon vnesli z uporabo potiskanih blazin, pisanih ogrinjal in drugačnih preprog. Odlična ideja je tudi t.i. zelena stena, ki s pritrjenimi lonci in drobnim zelenjem poskrbi za zelen prostor tudi na najmanjših balkonih.Sorodni članki

Kozarčki otroške hrane malo drugače

Se tudi vam v predalih skriva kopica steklenih kozarcev za otroško hrano? Nikar jih ne mečite proč. Raje jih predelajte ...

Uporaba šablon

Blazine, stene, voščilnice ... S pomočjo šablon lahko potiskate skoraj vse. Danes vam bomo pokazali, kako lahko povsem ...

Sodobno stanovanje

Kaj si predstavljate pod izrazom sodobno opremljeno stanovanje? Izpopolnjen okus? Izredno funkcionalnost? Moderen ...

Opremljanje dnevne sobe

Dnevna soba je prostor za oddih in druženje. Za vas smo poiskali nekaj primerov »šik« urejenih dnevnih sob, ki vas bodo ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: