Izčiščen dekor

Minimalizem je stil opremljanja, ki navdušuje s svojo preprostostjo in premišljeno eleganco. Je vse prej kot pusta belina in ravne linije. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov za opremljanje doma v minimalističnem pridihu.

Minimalističen stil opremljanje je izčiščen koncept notranje opreme, ki teži k enotnim linijam, umirjenim kontrastom in izbranim, skorajda brezčasnim elementom pohištva. Za vas smo navdih poiskali pri uveljavljenem oblikovalskem podjetju Tamizo Architects, ki daje v svojih projektih minimalističnemu opremljanju novo globino.

Manj je več

Zgornje načelo je sodobno vodilo pri vseh slogih notranjega opremljanja. Eleganten videz prostora lahko dosežemo z uporabo zgolj dveh barv, ki jih med seboj kontrastno uporabljamo. Ena izmed njiju (pri minimalističnem stilu je to pogosto bela,) je vodilna, medtem ko z drugo poudarjamo detajle, ki jih želimo izpostaviti.

Kot iz škatlice

Minimalistično urejen dom je popolnoma premišljen. V njem ni prostora za »odvečno šaro« ki se neurejeno nabira na policah. Vsak dodatek in kos pohištva ima svoj namen. Da je vse lično in urejeno, poskrbijo prostorne vgradne omare. V teh je prostor za vse, kar ne želimo imeti vedno na očeh. Skrbno izbranim dodatkom so namenjene police. Tudi pri pohištvu velja načelo skromnosti. Minimalisti vlagajo v skrbno izbrane elemente, ki odražajo izbran okus in kakovostno izdelavo.

Recite ne sterilnosti

Minimalističnega stila se je neupravičeno oprijel vzdevek »sterilen«. Sodobno opremljen minimalističen dom je daleč od tega. Izčiščen prevelikih dekorativnih elementov daje prostoru priložnost, da zadiha. Poudarek je na odprtosti prostorov, kar pomeni odstranjevanje odvečnih in nepotrebnih sten. Velik pomen se daje svetlobi, ki nekako dodatno »dekorira« notranji prostor. Barve niso izstopajoče - kar pa ne pomeni, da jih ni. Prevladujoča barva je vsekakor bela, ki je v družbi drugih odtenkov, ki ne prevladujejo, vse prej kot sterilna. Da je mogoče ustvariti razgiban notranji prostor zgolj z uporabo dveh osnovnih barv, dokazuje spodnja galerija. 


 


Sorodni članki

Unikatne skodelice

Pa vi? Pijete zjutraj kavo ali čaj? Morda kakav? Predstavljajte si, da srkate svojo najljubšo pijačo iz skodelice, ki ...

Naša akcija se počasi zaključuje

Poznate rek, da je vsega lepega enkrat konec? Mi pravimo, da ni nujno tako. Naša neverjetna akcija, kjer dobite vgradno ...

Barve v otroški sobi (1.del)

Izbira barv za otroško sobo je pravcati izziv. Potrebno je izbrati primeren odtenek, ki bo pogodu vašemu malčku. Da bo ...

Izbira barv v stanovanju

Uganete kje dobim največ idej za barvne kombinacije? Pri obešanju pisanega perila. Morda tudi zato pri tem opravilu ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: