Izbira posteljnega okvirja

Ljudje v povprečju prespimo kar trideset odstotkov svojega življenja. Verjetno ne rabimo posebej poudarjati, da je izbira primerne postelje ključna za kakovosten in dober spanec.

Za dober spanec ni dovolj zgolj kakovostna vzmetnica - ta sicer predstavlja pomemben del postelje. Udobje prinaša posteljni okvir, ki predstavlja »hrbtenico« postelje. Navsezadnje pa je prav posteljni okvir tisti, ki daje celotni postelji in nenazadnje vaši spalnici končen izgled. Da bo izbira posteljnega okvirja pravi mačji kašelj, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali nakup.

Tematika sobe

Tudi najbolj ekscentrične spalnice imajo osnovno nit ali tako imenovano temo. Pri izbiri posteljnega okvirja bodite pozorni, da se ta prilagaja celotnemu prostoru in ne obratno. Na primer: v kolikor vam je všeč rustikalen videz, izberite posteljni okvir v lesu obrabljenega videza. Za industrijski  videz bo najbolj primeren metalni okvir. Sodobne spalnice pa obožujejo visoki sijaj v barvah.

Višina posteljnega okvirja

Višina postelje je odvisna predvsem od vaših spalnih navad. Tako je nekaterim ljubše višje ležišče, ki omogoča lažje vstajenje, spet drugim pa je udobno nizko. Pri izbiri primerne postelje se je najbolje obrniti na strokovnjaka, ki vam bo pomagal izbrati primeren okvir za vas. Nekaj primerov naših postelj si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

 
 


Sorodni članki

6 idej za praznično okrašen dom

Božič je tradicionalen družinski praznik, ki ga poleg božičnih pesmi, obilice hrane, daril in druženja zaznamujejo tudi ...

Poletna lanterna

Poletje je čas dolgih sprehodov. Obilice sladoleda. Vročih dni in ležernih večerov. Danes vam predstavljamo krasno ...

Priprava popolne zabave

Poletne zabave so krasna ideja za druženje s prijatelji in družino. Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, ki ...

12 idej za otroško sobo

Otroške sobe so majhna skrivališča, ki na enem mestu nudijo prostor za igro, delo in drobna, vsakdanja ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: