5 idej za vašo organizirano predsobo

5 idej za vašo organizirano predsobo

Predsoba je v večini stanovanj skopo odmerjen prostor, ki mu običajno nihče ne namenja preveč pozornosti. Tam družinski člani na hitro odvržejo svoje čevlje, jakne, torbe in oddrvijo proti hladilniku ali računalniku, vi pa poskušate pospraviti nered. Vendar pa je lahko tudi majhna predsoba funkcionalen prostor, ki vam da veliko možnosti za ohranjanje redu in prostora za shranjevanje večjih kosov garderobe, sezonske športne opreme in drugih redkeje rabljenih stvari. Kako? V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj finih rešitev za smotrno, prostorsko učinkovito ureditev predsobe.

Kako do učinkovite in prostorsko varčne predsobe?

1. Namestite vgradno omaro do stropa

Prostorsko najučinkovitejša rešitev za predsobe je zagotovo vgradna omara. Ta vedno bolj priljubljena rešitev iz vašega doma odstrani odvečne omare, saj lahko ena nadomesti vse. Vgradna omara sega do stropa, zato vam izjemno poveča shranjevalni prostor, poleg tega pa lahko vključuje:

 • veliko omaro za čevlje
 • izvlečni obešalnik
 • košare za manjše kose oblačil, recimo rokavice
 • obešalnike za vrhnja oblačila v 2 linijah (za plašče in jakne)
 • predal za copate
 • police za odlaganje ključev
 • številne kljuke za obešanje torbic in rut
 • predal za shranjevanje pripomočkov za hišne ljubljenčke, recimo predal za brikete

V majhnih predsobah pa je še posebej dobrodošlo, če si omislite vgradno omaro z drsnimi vrati, saj lahko poleg omare postavite še kakšen kos pohištva, stojalo za dežnike ipd., pri čemer vam ne bodo več napoti navadna krilna vrata.

Oglejte si vgradne omare s klikom tukaj.

vgradna omara v predsobi

2. Izkoristite prostor pod stopnicami

Prostor pod stopnicami je pogosto neizkoriščen, saj je težko dostopen. Mi pa pravimo: vedno obstaja rešitev! Pod stopnicami vam bo prišla zelo prav omara po meri, ki maksimalno izkoristi vsak centimeter prostora, kar je še posebej dobrodošlo v stanovanjih s prostorsko stisko. Pod stopnicami lahko shranjujete čevlje, čistila, sesalnik, športno opremo, če je zadosti prostora, pa si lahko pod stopnicami omislite:

 • delovni kotiček
 • vinsko omaro
 • pralnico
 • knjižnico

omara pod stopnicami

3. Uporabite obešalne stene

Bi radi izkoristili vsako steno predsobe, hkrati pa jo popestrili z dizajnerskimi elementi, barvami, materiali? Priporočamo vam, da si namestite obešalne stene, trenutno zelo moderen kos pohištva, ki ima funkcijo 2v1: polepša steno in omogoča praktično obešanje garderobe.

Obešalne stene so narejene po meri, da se lepo ujamejo v vaš prostor, pri kombiniranju barv in materialov pa je meja samo vaša domišljija. Na vrh stene lahko namestimo tudi polico za shranjevanje rokavic, klobukov, torb ali kovčkov. In seveda dodamo nepogrešljivo ogledalo. Spodaj pa klopco za preobuvanje čevljev.

Zares praktična rešitev za majhne predsobe, spalnice, zelo radi pa jih imajo tudi otroci.

klasična omara v predsobi

4. Kaj pa koti?

V majhnih stanovanjih si le stežka privoščimo, da pustimo neizkoriščen kot, saj ga je škoda. Ste vedeli, da lahko v kot namestite izjemno učinkovito kotno vgradno omaro, ki 100% izkoristi prostor in vam da ogromno novega shranjevalnega prostora?

Kotno vgradno omaro lahko naročite po meri v slovenskem podjetju, ki že 29 let izdeluje pohištvo po meri. Če se soočate s prostorsko stisko in si želite unikatno rešitev za svoj dom, pokličite podjetje Akron, kjer točno vedo, kako se spopadati s prostorsko stisko.

Kotne omare so seveda priročne tudi v spalnicah, otroških sobah in dnevnih sobah, vsem pa je skupno to, da so narejene po meri in opremljene po vaših željah.

In če ni prostora za vgradno omaro, vam lahko nekaj slabe volje prihrani tudi kotna klasična omara ali preproste kotne police. Kadar se začne pojavljati pomanjkanje prostora, pride prav vsaka, še tako majhna odlagalna polica.

Vse našteto in še več vam narišejo in naredijo Akronovi strokovnjaki.

5. Izkoristite predsobo za več kot samo garderobo

V garsonjerah in starejših stanovanjih v kopalnici pogosto zmanjka prostora za pralni stroj in druge velike stroje. Namestite jih v predsobo in jih s pomočjo kreativnih rešitev Akron skrijte v omari. Na enak način lahko skrijete tudi plinsko peč, varovalke in druge moteče, a nujno potrebne elemente v stanovanju.

Vnesite eleganco v svoj dom s pohištvom po meri Akron! Kontaktirajte nas za svetovanje.

sušilec v omari


Sorodni članki

Sodobne kopalnice

Kopalnice so že dolgo veliko več kot prostor, namenjen zgolj osebni higieni. Moderni trendi so kopalnice postavili ob ...

Izrišite vgradno omaro

Ob iztekajočem se letu že pripravljamo novosti za novo leto. Za vas smo pripravili posodobljen program Akromat za izris ...

Dobro organizirana spalnica vam polepša dan

Spalnica je prostor, kjer si naberemo novih moči. Namenjena ni samo počitku in spanju, temveč tudi shranjevanju. Kako ...

Pozdravljena pomlad

Letošnja zima nam ni postregla z obilico snežnih padavin in mraza. Pa vendar se zdi, da vsi komaj čakamo na pomlad in ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: