Garsonjere

Garsonjere v zadnjih letih dobivajo nov pomen. Relativno ugodne cene na nepremičninskem trgu in obvladljiva velikost jih postavljata na vrh iskalne lestvice stanovanj za eno osebo ali mlajši par.

Na kaj pomislite ob besedi garsonjera? Na majhno in utesnjeno stanovanje? Polne omare in pomanjkanje prostora? Garsonjere, ki vam jih predstavljamo danes, so jasen dokaz, da je tudi majhno domovanje lahko ravno prav veliko.

Beseda garsonjera je k nam prišla iz Francije. Njen prvotni pomen izhaja iz korena besede: garcon (izgovorjava "garson") pomeni samskega fanta. Pri nas je garsonjera gospa. Pisana z veliko. Urejena, praktična in z ravno pravimi oblinami za mehak počitek na udobnem kavču.

Maxim Lipovtsev, ART UGOL, Andrei Erokhin, Inna Usubyan in  Timothy Vishnjakov so avtorji 3D vizualizacij, ki vam jih predstavljamo spodaj. Na prvi pogled različna stanovanja imajo veliko skupnega. Vsi domovi so "šik" garsonjere, opremljene s precejšnjo minimalistično noto, a s posluhom za prostor. V njih lahko najdete dovolj prostora za bivanje, delo in počitek. Simpatične garsonjere si lahko ogledate v spodnji galeriji. 
Sorodni članki

Feng shui v pisarni

Kako doma opremiti pisarno, da bo ta primerno delovno okolje in obenem prijetna za oko? Naj vam naši nasveti, začinjeni ...

»Ponarejeno« vintage ogledalo

Vintage oziroma "stari" stil se v velikem slogu vrača v naše domove. Posebej simpatični so dodatki, ki imajo osebno ...

Prikupen svečnik

Se tudi vi navdušujete nad pisanimi svečniki? Za vas smo pripravili enostaven nasvet, kako iz starega kozarca za ...

Prostor pod stopnicami

Prostor pod stopnicami je običajno najbolj neizrabljen prostor v hiši. Precej hitro postane mini skladišče za škatle in ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: