Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Dekorativni listi

Današnjo "naredi sam" idejo smo si sposodili preko luže, pri spletni strani Thekreativelife.com. Avtorica se je poigrala z listi, ki jim je s posebno tehniko odstranila vrhnjo plast in jih naredila prosojne. Njihova lepota, unikatnost in naraven videz tako še bolj pridejo do izraza.

Kaj boste za delo potrebovali?

Kako se lotiti dela?

V večji ognjevarni posodi zmešajte sodo za pranje in vodo. Mešajte v razmerju 1:6. Torej eno skodelico sode in šest skodelic vode. Svetujemo, da se dela lotite v dobro prezračenem prostoru in nosite zaščitno masko. Na ognju naj mešanica zavre. Nato ogenj zmanjšajte na najmanjšo jakost. Dodajte listje. Na manjšem ognju naj počasi vre 2 do 3 ure. Ne pozabite zračiti prostora.

Voda, v kateri se kuha listje, bo čez čas videti kot brozga. Naj vas to ne prestraši. S kleščami previdno odstranite listje. Zamenjajte vodo in umijte lonec. Nato liste previdno vrnite in dolijte toliko vode, da se listje pokrije. Nato v vodo zlijte belilo. Uporabite ga pol manj, kot ste uporabili sode. Listje naj se namaka 20-30 minut.

Nadenite si rokavice in nato nežno s pomočjo ščetke ali tekoče vode počasi izpirajte listje. Odsopati bo pričela vrhnja plast listja. Liste nato potopite v mešanico vode in barvil za hrano. Barva za hrano bo zgolj poudarila drobne žilice listja. V vodi jih pustite približno 10 minut.

Na koncu listje previdno zložite na mrežico za odcejanje. Naj se popolnoma posuši. Sedaj jih lahko uporabite kot želite. Shranite jih lahko v stenski okvir ali pa jih uporabite kot okras za različna darila. Celoten postopek izdelave si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji.

 

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!