Dekorativni listi

Se tudi vi navdušujte nad lepoto listja? Ohranite jo za večno. Kot stenski okras, ki bo požel navdušenje vaših gostov.

Današnjo "naredi sam" idejo smo si sposodili preko luže, pri spletni strani Thekreativelife.com. Avtorica se je poigrala z listi, ki jim je s posebno tehniko odstranila vrhnjo plast in jih naredila prosojne. Njihova lepota, unikatnost in naraven videz tako še bolj pridejo do izraza.

Kaj boste za delo potrebovali?

  • Debelejše liste (ti se pri delu ne uničijo);
  • velik lonec;
  • sodo za pranje perila;
  • belilo
  • železne klešče ali pinceto
  • cedilko;
  • plitvo posodo;
  • barve za hrano;
  • mrežo za odcejanje.

Kako se lotiti dela?

V večji ognjevarni posodi zmešajte sodo za pranje in vodo. Mešajte v razmerju 1:6. Torej eno skodelico sode in šest skodelic vode. Svetujemo, da se dela lotite v dobro prezračenem prostoru in nosite zaščitno masko. Na ognju naj mešanica zavre. Nato ogenj zmanjšajte na najmanjšo jakost. Dodajte listje. Na manjšem ognju naj počasi vre 2 do 3 ure. Ne pozabite zračiti prostora.

Voda, v kateri se kuha listje, bo čez čas videti kot brozga. Naj vas to ne prestraši. S kleščami previdno odstranite listje. Zamenjajte vodo in umijte lonec. Nato liste previdno vrnite in dolijte toliko vode, da se listje pokrije. Nato v vodo zlijte belilo. Uporabite ga pol manj, kot ste uporabili sode. Listje naj se namaka 20-30 minut.

Nadenite si rokavice in nato nežno s pomočjo ščetke ali tekoče vode počasi izpirajte listje. Odsopati bo pričela vrhnja plast listja. Liste nato potopite v mešanico vode in barvil za hrano. Barva za hrano bo zgolj poudarila drobne žilice listja. V vodi jih pustite približno 10 minut.

Na koncu listje previdno zložite na mrežico za odcejanje. Naj se popolnoma posuši. Sedaj jih lahko uporabite kot želite. Shranite jih lahko v stenski okvir ali pa jih uporabite kot okras za različna darila. Celoten postopek izdelave si lahko ogledate tudi v spodnji galeriji.


 


Sorodni članki

Slika na lesu

Bližajo se prazniki. O tem pričajo polna nakupovalna središča in premosorazmerno polni vozički. Za vse, ki iščete ...

Luč iz kozarca za vlaganje

Za vas smo pripravili zanimiv "naredi sam" projekt za izdelavo viseče luči iz odsluženih kozarcev za ...

Sveže cvetje

Vnesite pomlad v vaš dom s šopkom svežih rož. Za vas smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov za nego svežega ...

Ideje za darila v zadnjem hipu

Se tudi vam zdi, da vam zmanjkuje časa za nakupe? Ali zgolj želite podariti nekaj iz srca? Vas srbijo prsti? Za vas smo ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: