Črtaste stene

Če vaši dnevni sobi manjka samo pika na i, potem je današnji članke kot nalašč za vas. Črte so zadnji modni hit, pa ne samo tiste na majicah in oblekah. Čas je, da v črte "oblečete" tudi vaše stene!

Dnevno sobo boste najlažje popestrili s t.i. steno s poudarkom. To je stena, ki optično izstopa od ostalih sten in v prostor vnaša dinamičnost ter igrivost. To pomlad razmišljajte drznejše od pisanih barv. Pogumnejše od cvetličnih vzorcev in fototapet. Čas je za črte.

Barva ali tapeta?

Pri poigravanju s črtami sta vam na voljo dva načina. Prvi in najenostavnejši so tapete. Te s široko paleto vzorcev nikoli ne razočarajo. Tapete je potrebno zgolj prilepiti na izbrano steno, zlahka se odstranjujejo in olajšajo barvanje. Drugi način je malce zahtevnejši in običajno zahteva pomoč pleskarja - to je barvanje. Dela se lahko seveda lotite tudi sami, a to priporočamo tistim, ki ste se podobnih projektov lotili že kdaj prej.

Pokončne ali vodoravne?

Izbran vzorec črt se mora v prvi vrsti prilegati prostoru. Pokončne črte optično povišajo prostor in razbijejo prevelik ambient, medtem ko vodoravne črte prostor razširijo. Te so primerne za manjša stanovanja in ozke prostore. Kombinacija, s katero ne morete zgrešiti, so "razgibane" črte, ki združujejo tako vodoravne kot pokončne linije v zanimivem zaporedju.

Barve in barvne kombinacije

Črte lahko zgolj narišete na že obstoječo steno. Na primer obogatite belo steno z različnimi odtenki sive. Ali pa steno okrasite z različnimi barvami črt. Naj se vaša "poudarjena stena" slogovno prilega prostoru. Poigrajte se s temami: mornarska, minimalizem, daljni vzhod ... Kopico krasnih idej ureditve prostorov s črtami na stenah smo za vas zbrali v spodnji galeriji. Sorodni članki

Opremljanje kuhinje

Se tudi vi lotevate opremljanja kuhinje? V današnji rubriki nasvetov vam ponujamo nekaj praktičnih nasvetov in ščepec ...

Predelani okvirji

Se tudi vam doma »valja« kak lesen okvir, ki nikakor ne najde pravega mesta? Nikar ga ne zavrzite. Za vas smo namreč ...

Stanovanje za mlado družino

Urejeno stanovanje ob dveh otroci? Zveni, kot pravljica? Z premišljenim načrtovanjem, lahko sanje postanejo ...

Preoblečena škatla

Hladno zimsko vreme je kot nalašč za ustvarjanje. Sedaj se lahko povsem brez slabe vesti lotite dolgo načrtovanih ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave