Črtaste stene

Če vaši dnevni sobi manjka samo pika na i, potem je današnji članke kot nalašč za vas. Črte so zadnji modni hit, pa ne samo tiste na majicah in oblekah. Čas je, da v črte "oblečete" tudi vaše stene!

Dnevno sobo boste najlažje popestrili s t.i. steno s poudarkom. To je stena, ki optično izstopa od ostalih sten in v prostor vnaša dinamičnost ter igrivost. To pomlad razmišljajte drznejše od pisanih barv. Pogumnejše od cvetličnih vzorcev in fototapet. Čas je za črte.

Barva ali tapeta?

Pri poigravanju s črtami sta vam na voljo dva načina. Prvi in najenostavnejši so tapete. Te s široko paleto vzorcev nikoli ne razočarajo. Tapete je potrebno zgolj prilepiti na izbrano steno, zlahka se odstranjujejo in olajšajo barvanje. Drugi način je malce zahtevnejši in običajno zahteva pomoč pleskarja - to je barvanje. Dela se lahko seveda lotite tudi sami, a to priporočamo tistim, ki ste se podobnih projektov lotili že kdaj prej.

Pokončne ali vodoravne?

Izbran vzorec črt se mora v prvi vrsti prilegati prostoru. Pokončne črte optično povišajo prostor in razbijejo prevelik ambient, medtem ko vodoravne črte prostor razširijo. Te so primerne za manjša stanovanja in ozke prostore. Kombinacija, s katero ne morete zgrešiti, so "razgibane" črte, ki združujejo tako vodoravne kot pokončne linije v zanimivem zaporedju.

Barve in barvne kombinacije

Črte lahko zgolj narišete na že obstoječo steno. Na primer obogatite belo steno z različnimi odtenki sive. Ali pa steno okrasite z različnimi barvami črt. Naj se vaša "poudarjena stena" slogovno prilega prostoru. Poigrajte se s temami: mornarska, minimalizem, daljni vzhod ... Kopico krasnih idej ureditve prostorov s črtami na stenah smo za vas zbrali v spodnji galeriji. Sorodni članki

Jesenska girlanda

Simpatična sezonska popestritev prostora, ki jo z lahkoto izdelate in še lažje ...

Barvne inspiracije za ureditev dnevne sobe

Potrebuje vaša dnevna soba malce svežega vetra? Mogoče zgolj kapljico barve? Poglejte nekaj nasvetov za ureditev ...

Velikonočna ustvarjalnica

Velika noč je tik pred vrati. Za vas smo zbrali cel kup idej, kako ta družinski praznik narediti prav ...

Grafiti v stanovanju

Na kaj pomislite ob besedici grafit? Porisane stene? Pisane fasade? Sporočila na javnih mestih? Ulično umetnost? ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: