Božični okraski

Do božiča sta še natanko dva tedna. Že imate smrekico? Kaj pa okraske? Danes vam predstavljamo simpatično idejo za izdelavo doma narejenih božičnih okraskov.

Nekoč se je božično drevo tradicionalno postavljalo in krasilo na božični večer. Starši danes pa pravijo, da je ob otroškem navdušenju preprosto pretežko počakati prav do božiča. V trgovinah najdemo obilico božičnih okraskov ter dekoracije. Mi pa se bomo danes lotili okraskov, ki jih lahko izdelamo doma, skupaj z otroci.

Kaj potrebujemo? 

  • Valjar;
  • Modelčke za piškote;
  • Vrvico;
  • Glino oziroma modelirno maso;
  • Akrilne barve;
  • Alkoholni flomaster;
  • Čopiče.

Kako se lotiti dela?

Delo je precej podobno peki piškotov. Kot vedno, si najprej pripravimo delovno površino. Glino oziroma modelirno maso razvaljamo na približno pol centimetra. V kolikor niste pristaš kupljene modelirne mase, jo lahko izdelate tudi doma. Potrebujete 2 skodelici jedilne sode, 1 skodelico koruznega škroba in približno 11 skodelic vode. Vse sestavine zmešano v ognjevarni posodi in segrevamo na šibkem ognju, dokler se ne začne masa gostiti. Zmes ohlajamo približno četrt ure in jo nato zamesimo. Priporočamo vam, da maso hranite v plastični vrečki, da se ne izsuši. Ko smo pripravili našo maso, se prične zabaven del- izrezovanje oblik. Uporabite lahko kar modelčke za piškote. Izrezljane oblike zložimo na pekač, na vrhu naredimo luknjice in pečemo po navodilih proizvajalca gline. Ko so okraski pečeni in ohlajeni jih pobarvamo. V kolikor imate otroke, predlagamo da ta del prepustite kar njim. Končanim okraskom še samo dodamo vrvico in jih obesimo na jelko. 

 

 


akcija vgradne omare

Sorodni članki

Prenova stanovanja

Vas zmrazi, ko pomislite na selitev? Mene tudi. Kar naenkrat si v kaosu, nič več ti ni jasno, najraje bi vse skupaj ...

Drugačne kopalnice

Se lotevate prenove kopalnice? Ali za obstoječo iščete pravi kopalniški kos, ki ji bo dal piko na i? Danes vam ...

Popestritev prostora z dekoracijami

Se vam je že zgodilo, da ste celotno opremo prostora barvno in stilsko prilagodili očarljivemu dodatku? Meni se to kar ...

Organizacija doma

Ste naveličani natrpanih predalov? Želite na pisalni mizi končno narediti red? Za vas smo pripravili nekaj uporabnih ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 9. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave