Slika na lesu

Bližajo se prazniki. O tem pričajo polna nakupovalna središča in premosorazmerno polni vozički. Za vse, ki iščete unikatna božična darila, smo pripravili čudovito idejo za izdelavo slike na lesu.

Napredek tehnike omogoča tiskanje skorajda na vse materiale. Tako lahko zasledimo slike natisnjene na platna, steklo, keramiko, tekstil, itd. Danes vam bomo predstavili, kako takšno sliko izdelati, kar doma. Takšna izdelava ni samo veliko cenejša, ampak obdarovancu poklanja še osebno noto.

 

Kaj potrebujemo za izdelavo?

  • Kos lesa (površina mora biti gladko obdelana)
  • Natisnjena fotografija (lasersko natisnjena)
  • Mod podge (lepilo za servietno tehniko)
  • Gel medium
  • Gobico
  • Škarje
  • Kos tkanine
  • Kos plastike ali gume za glajenje

Kako se lotiti dela?

Najprej zavarujemo delovno površino. Pogrnemo časopisni papir in pripravimo vse pripomočke, ki jih bomo potrebovali za delo. Les zgladimo (v kolikor opazimo, da površina ni ravna). Natisnjeno sliko prilagodimo velikosti lesene plošče. Na kos lesa nato z gobico ali čopičem nanesemo Gel medium. Najdete ga v vseh bolje založenih hobi trgovinah.

Na namazano površino previdno nalepimo natisnjeno sliko. To storimo tako, da natisnjeno stran položimo na namazano površino. Previdno potisnemo in s kosem plastike ali gume (previdno!) odstranimo morebitne zračne mehurčke. Preverimo, da smo zalepili vse robove.

Sliko pustimo, da se 4 ure suši. Nato gremo narahlo preko z vlažno tkanino. Pustimo, da se vrhnji sloj narahlo namoči. Sedaj sledi precizen del. S prsti počasi »zrolamo« posamezne papirnate svaljke. Pod nami se bo pričela prikazovati prenešena podoba. Pustimo, da se slika posuši, in nato vrhnjo plast premažemo z "Mod podge". Ko je slika suha, jo lahko še obrežemo in dodamo kaveljček za obešanje. Prijetno ustvarjanje vam želimo!Sorodni članki

Minimalistični stoli

KaNa čem pa vi sedite? Na lesenem, plastičnem ali mehko oblazinjenem stolu? Danes vam predstavljamo drzno ...

Kopalniški triki

Kopalnica je naše jutranje svetišče. Prostor, kjer pričenjamo in zaključujemo dan. Za bolj urejen videz kopalnice smo ...

Opremljanje majhne kopalnice

Za zadnjimi kopalniškimi trendi smo »pokukali k Artceramu, ki tudi tokrat navdušuje z linijo domiselnih in razigranih ...

Avtomobilčki na steni

Je tudi vaš malček povsem navdušen nad majhnimi avtomobili? So tudi pri vas ti že dobili svoj prostor v vsakem kotičku ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: