Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Slika na lesu

Napredek tehnike omogoča tiskanje skorajda na vse materiale. Tako lahko zasledimo slike natisnjene na platna, steklo, keramiko, tekstil, itd. Danes vam bomo predstavili, kako takšno sliko izdelati, kar doma. Takšna izdelava ni samo veliko cenejša, ampak obdarovancu poklanja še osebno noto.

 

Kaj potrebujemo za izdelavo?

Kako se lotiti dela?

Najprej zavarujemo delovno površino. Pogrnemo časopisni papir in pripravimo vse pripomočke, ki jih bomo potrebovali za delo. Les zgladimo (v kolikor opazimo, da površina ni ravna). Natisnjeno sliko prilagodimo velikosti lesene plošče. Na kos lesa nato z gobico ali čopičem nanesemo Gel medium. Najdete ga v vseh bolje založenih hobi trgovinah.

Na namazano površino previdno nalepimo natisnjeno sliko. To storimo tako, da natisnjeno stran položimo na namazano površino. Previdno potisnemo in s kosem plastike ali gume (previdno!) odstranimo morebitne zračne mehurčke. Preverimo, da smo zalepili vse robove.

Sliko pustimo, da se 4 ure suši. Nato gremo narahlo preko z vlažno tkanino. Pustimo, da se vrhnji sloj narahlo namoči. Sedaj sledi precizen del. S prsti počasi »zrolamo« posamezne papirnate svaljke. Pod nami se bo pričela prikazovati prenešena podoba. Pustimo, da se slika posuši, in nato vrhnjo plast premažemo z "Mod podge". Ko je slika suha, jo lahko še obrežemo in dodamo kaveljček za obešanje. Prijetno ustvarjanje vam želimo!

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!