Barvanje preprog

Končno rešitev za vse grde preproge, ki smo jih "pospravili" na podstrešje. Za vas smo povzeli nasvet, kako starim preprogam dati povsem nov videz.

Vsak jo ima. Eno grdo preprogo, ki enostavno ne "paše" nikamor. Običajno jo trajno "pospravimo na podstrešje ali garažo, od koder pa slej kot prej roma v smeti. Sedaj lahko starim ali  dolgočašnim preprogam podarite "lepotno preobrazbo". Porišite, oziroma pobarvajte jih. Današnji diy nasvet je izpod prstov spretne Ursule iz Home Made by Carmona.

Kako se torej lotiti dela? 

Preprogo položite na tla. Poigrajte se v vzorci. Najlažji način izdelave šablon je uporaba t.i. pleskarskega traku, ki ga obilajno uporabljamo pri barvanju stanovanja, oz.zaščito pred barvo. Trak zalepite na preprogo v poljubnem vzorcu. Ustvarite lahko priljubljen "chevron- ribjo kost" vzorec, geometrijske like ali pa trak enostavno zalepite v naključne linije.

Barva

Uporabite barve za tekstil, ki jih nanašajte z gobico ali okroglim čopičem. Pri nanašanju pazite, da ne drgnete preveč po traku in da vam barva ne bo uhajala podenj. Priporočljivo je trak odstraniti takoj, ko nanesete barvo. Kot šablono lahko uporabite tudi modelčke za peko, folijo z izrezanimi oblikami, ipd.,..

Za piko na i

Da bo vaša unikatna preproga dolgo sijala, kot "nova" jo zaščitite z utrjevalcem tekstilnih barv. Postavite jo na vidno mesto in uživajte v radovednosti gostev, ki bodo na vsak način želeli ugotoviti kje ste jo kupili. 

 

 

 


Sorodni članki

Feng shui v pisarni

Kako doma opremiti pisarno, da bo ta primerno delovno okolje in obenem prijetna za oko? Naj vam naši nasveti, začinjeni ...

Skodelice

Se tudi vi zjutraj nikakor ne prebudite brez skodelice dišeče kave? Ali ste ljubitelj čaja? Začnite vaš jutranji ritual ...

Ideje za garderobno sobo

Tudi vi hrepenite po popolno organizirani omari? Je vaša stara omara postala premajhna? Rešitev je garderobna soba, ...

Skandinavske kuhinje

Na kaj pomislite ob besedah skandinavski dizajn? Če je vaša prva misel Ikea, potem je današnji članek kot nalašč za ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: