Barvanje preprog

Končno rešitev za vse grde preproge, ki smo jih "pospravili" na podstrešje. Za vas smo povzeli nasvet, kako starim preprogam dati povsem nov videz.

Vsak jo ima. Eno grdo preprogo, ki enostavno ne "paše" nikamor. Običajno jo trajno "pospravimo na podstrešje ali garažo, od koder pa slej kot prej roma v smeti. Sedaj lahko starim ali  dolgočašnim preprogam podarite "lepotno preobrazbo". Porišite, oziroma pobarvajte jih. Današnji diy nasvet je izpod prstov spretne Ursule iz Home Made by Carmona.

Kako se torej lotiti dela? 

Preprogo položite na tla. Poigrajte se v vzorci. Najlažji način izdelave šablon je uporaba t.i. pleskarskega traku, ki ga obilajno uporabljamo pri barvanju stanovanja, oz.zaščito pred barvo. Trak zalepite na preprogo v poljubnem vzorcu. Ustvarite lahko priljubljen "chevron- ribjo kost" vzorec, geometrijske like ali pa trak enostavno zalepite v naključne linije.

Barva

Uporabite barve za tekstil, ki jih nanašajte z gobico ali okroglim čopičem. Pri nanašanju pazite, da ne drgnete preveč po traku in da vam barva ne bo uhajala podenj. Priporočljivo je trak odstraniti takoj, ko nanesete barvo. Kot šablono lahko uporabite tudi modelčke za peko, folijo z izrezanimi oblikami, ipd.,..

Za piko na i

Da bo vaša unikatna preproga dolgo sijala, kot "nova" jo zaščitite z utrjevalcem tekstilnih barv. Postavite jo na vidno mesto in uživajte v radovednosti gostev, ki bodo na vsak način želeli ugotoviti kje ste jo kupili. 

 

 

 


Sorodni članki

"Vintage" stil opremljanja

"Vintage" stil postaja tudi pri nas vedno bolj priljubljen. S posamičnimi kosi lahko čudovito popestrimo stanovanje in ...

Velikonočni okraski iz slanega testa

Za vas smo pripravili ustvarjalno idejo, za katero boste skoraj vse potrebščine našli kar v kuhinji. Pokazali vam bomo, ...

Balkon - skrita oaza

Vedno daljši in toplejši dnevi so kot nalašč za večerna posedanja. In kaj je po dolgem dnevu lepšega, kot zlekniti se ...

Modularne stenske police

Za današnji navdih smo »pokukali« k oblikovalskemu timu ARIS Architects. Prepričani smo, da bodo njihove modularne ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: