Iz starega ... nov lestenec

Se tudi vam doma povaljuje kakšen zaprašen lestenec, ki je še preveč uporaben, da bi ga vrgli proč, a obenem ne dovolj »šik«, da bi ga uporabljali? Imamo kreativno rešitev, kako iz stare lučke narediti skoraj novo.

V današnji rubriki »naredi sam« nasvetov vam predstavljamo simpatično rešitev za hitro preobleko odsluženih svetil. Ob besedici svetila in predvsem plašči svetil, nas navadno vse malce zaskrbi. Kaj lahko uporabimo za prenovo, da bo svetilo varno? Naj vas že na začetku pomirimo: novodobne sijalke so v primerjavi s starimi žarnicami, ki so se rade pregrevale, povsem varne. Vseeno pa pri vseh »naredi sam projektih« odsvetujemo neposreden stik žarnice in plašča svetila.

Kaj potrebujemo:

-          Odslužen lestenec ( s pripadajočim kablom);

-          blago;

-          škarje;

-          lepilo;

-          delovno podlago;

-          pištolo za vroče lepljenje;

-          silikonske paličice.

Kako se lotiti projekta:

Vdihnite, izdihnite ... Vaša lučka bo mimogrede zasijala v novi podobi. Star lestenec slečemo. Običajno imajo stare luči plastično podlago, na katero je nanizano blago. Luč slečemo vse do plastike. V kolikor nimate starega lestenca, lahko posamične kose kupite v sosednji Avstriji (Ikei, ki ponuja vse od kablov do plaščev ter stojal za svetilke). Pripravljeno podlago položimo na izbran kos blaga. Preden odrežete, dobro premislite, kako zarezati. V kolikor vaša luč ni pravilen valj, boste potrebovali več blaga. Priporočamo, da odrežete malce več blaga, ki ga naknadno odrežete. Blago na podlago lepimo s pištolo za silikonsko lepljenje. Ob tem priporočamo pazljivost (kaj hitro si namreč prilepimo prste). Lepilo nanašamo enakomerno. Na koncu z lepim zavihkom prilepimo še zgornji in spodnji rob. Za izdelavo luči, ki jo lahko vidite v spodnji galeriji, smo potrebovali 15 minut. Upamo, da boste tudi vi v njej našli kak kreativen nasvet za predelavo vaše luči.Sorodni članki

Eksplozija pomladi, še preden pride poletje

Pustimo ob strani, da smo že krepko zakorakali v maj. Vreme, ki je bilo do nedavnega še skorajda zimsko, je cvetočo ...

Drugačne spalnice

Iščete navdih za preureditev vaše spalnice? Potem je današnji članek kot nalašč za ...

Opremljanje dnevne sobe

Dnevna soba je prostor za oddih in druženje. Za vas smo poiskali nekaj primerov »šik« urejenih dnevnih sob, ki vas bodo ...

Spominki malo drugače

Poletje in predvsem čas letnih dopustov se zdi še precej daleč. Verjetno so tudi vam ostali še lanski spominki, ki ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: