Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Trendi na področju notranje opreme

Milanski sejem pohištva je en izmed največjih in najbolj obiskanih sejmov. Na njem se predstavljajo največji in najbolj prepoznavni proizvajalci in oblikovalci, ki narekujejo trend v notranjem oblikovanju.

Letos smo ga obiskali tudi mi in se vrnili polni novih idej, katere bomo poskusili vključiti v projekte, ki jih oblikujemo za vas.

Izpostavljamo nekaj najpomembnejših trendov, ki smo jih opazili na letošnjem sejmu. Nekateri bodo slej ko prej našli pot do nas, drugi so že tu in ne gredo nikamor.

Katere barve so najbolj aktualne?

Na sejmu se je vse vrtelo okrog barv. Topli zemeljski toni kot so gorčično rumena, kurkuma, bordo rdeča in terakota v vseh odtenkih so naznanili svojo prisotnost sredi že znanih odtenkov milenijske roza in žajbelj oziroma hladne mint zelene, ki so dodatno kombinirane z globoko modro in vijolično barvo.

Narava se na vsak način trudi stopiti v naše domove.

stena v barvi terakote
barvne kombinacije v dnevni-sobi
prostor za dva
moderna kopalnica

Kaj pa materiali?

Kovine so še vedno prisotne kot sestavni deli pohištva ali kot dekoracija. Opazili smo, da se poleg brona vedno več uporablja medenina, tudi v kopalnicah in kuhinjah.

Marmorne površine niso več rezervirane samo za obdelavo tal, sten in stopnic. Tokrat je bil marmor oz. vzorec marmorja opažen v obliki kuhinjskih pultov in miz kjer so se oblikovalci trudili prikazati marmor kot lahek material. Tanke mizne plošče so lebdele na enostavnih konstrukcijah.

 
marmorne plosce kot miza
 

Namesto usnja je veliko več uporabe tekstila. Veliko več. Tekstil z velikimi vzorci ter bogat žamet se pojavljata na posteljnih vzglavjih, sedežnih garniturah in dodatkih.  V naših salonih v Ljubljani in Celju preverite, kako se tekstil poda na postelje Akron.

postelja z usnjenim vzglavjem
usnjeno vzglavje pri postelji

Čar luči

Kljub temu, da na sejmu ni bilo poudarka na lučeh, jih ni bilo mogoče zgrešiti. Luči niso bile predstavljene zgolj kot svetlobni element, ampak kot svoja instalacija in opazna skulptura v prostoru, ne glede na obliko ali stil.

luci v prostoru
mah in luci
preprosta luc v dnevnem prostoru

Tapete so in

Uporaba tapet je še vedno v vzponu. Vzorci so močni in pisani - geometrijski, cvetlični, organski, moderni, retro ipd. Vsak izmed njih doda prostoru svoj značaj. Včasih so bile tapete nekako rezervirane za spalnice, danes pa se vedno več pojavljajo tudi v dnevnih sobah in kopalnicah. Tapete so postale prave umetnine na stenah, zato smo jih vključili tudi v naš salon v Ljubljani. Obiščite nas in se prepričajte, zakaj so tako priljubljene.

 
moderni tapison
 

Dekoracij ni nikoli preveč

Pri dekoraciji prostorov se oblikovalci niso posluževali mota »manj je več« ampak kar »več je več (more is more)«. Ambienti so polni dodatkov tekstila, dekorativne keramike, taburejev, mizic, luči, kovinskih, lesenih dodatkov in obvezno nepogrešljivega zelenja. Na stenah so v vzponu tapete ali tekstilne tapiserije.

dekorativni dodatki
dekoracija v stanovanju

Stil opremljanja

Skandinavski oblikovalski stil še vedno ostaja, vedno več pa se pojavlja retro stil. Oblikovalci in proizvajalci se vračajo v preteklost in ponovno uporabljajo stare retro oblike, vzorce in barve. Opaziti je bilo tudi veliko oblikovalcev, ki se spogledujejo s trajnostnim razvojem in reciklažo materialov. Poslovimo pa se lahko od minimalizma, ki ga skoraj ni bilo zaznati.

Juhu toplim barvam in velikim številom udobnih dekorativnih blazin. Vas zanima, kako se podajo na postelje Akron? Preverite v naših salonih.

Definitivno lahko trdimo, da nam bo v novih ambientih udobno. Pri Akronu že izdelujemo pohištvo v skladu z najnovejšimi trendi. Končno odločitev pa seveda prepuščamo vam.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!