Tabure

Kdaj ste nazadnje nekaj ustvarili sami? Uporabili že zavržene materiale? Danes vam predstavljamo zanimivo idejo, kako iz lesenega zaboja ustvariti krasen tabure.

Se še spomnite taburejev? Tistih malih sedežev, ki so jih znale naše babice potegniti iz kota in so poskrbeli, da smo imeli zmeraj vsi dovolj prostora za sedenje? Ker se t.i. »vintage« stili vračajo v vsem svojem sijaju, verjamemo da bo tabure krasna popestritev vašega doma.

Danes vam v naši rubriki nasvetov »naredi sam« predstavljamo enostavno idejo za izdelavo tabureja kar doma. Gre za idejo ameriške avtorice, ki je za svoj projekt uporabila star mlečni zaboj - mi pa se bomo poslužili kar kakšnega dobrega starega lesenega zaboja za jabolka. Tako izdelan tabure lahko postavimo v dnevno sobo, otroško sobo ali pa v predsobo, kjerbo služil kot udoben stol za obuvanje čevljev.

Potrebujemo:

-          Star lesen zaboj;

-          Desko za pokrov;

-          Žeblje;

-          Blago za tapeciranje;

-          Peno za tapeciranje;

-          Lepilo;

-          Spenjač;

-          Škarje;

-          Tečaje za odpiranje.

Navodila:

Star zaboj dobro očistimo. V kolikor je zunanjost pregroba, jo pobrusimo z brusnim papirjem in za zaščito nanesemo dodatno plast laka. Iz deske izrežemo pokrov. Uporabimo zgornje mere našega zaboja. V kolikor želimo, da se tabure odpira na stran, namestimo tečaje za odpiranje. Iz pene izrežemo pravokotnik v dimenzijah zgornje deske. Na podlago ga prilepimo z lepilom. Iz blaga izrežemo kos, ki je po robovih približno 10 centimetrov večji. Napnemo ga preko pene in na spodnji strani spnemo s spenjačem. S škarjami odrežemo odvečno blago. Na koncu nam preostane samo, da naš tabure postavimo na izbrano mesto. V kolikor bi želeli svojemu tabureju dodati še malce šik note, vam priporočamo, da mu namestite koleščke za lažje premikanje. Prijetno ustvarjanje vam želimo. 


akcija odeja

Sorodni članki

Iz starega ... nov lestenec

Se tudi vam doma povaljuje kakšen zaprašen lestenec, ki je še preveč uporaben, da bi ga vrgli proč, a obenem ne dovolj ...

Piknik

Samo muhasto aprilsko vreme še preženemo in sezona piknikov se lahko ...

12 idej za otroško sobo

Otroške sobe so majhna skrivališča, ki na enem mestu nudijo prostor za igro, delo in drobna, vsakdanja ...

Minimalističen delovni kotiček

Računalnik je postal nepogrešljiv del našega življenja. Danes vam predstavljamo nekaj ličnih računalniških ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: