Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Poletna lanterna

Poletje je tudi čas, ko ljudje običajno najdemo malce več časa za druženje. Zaradi vremenskih pogojev oziroma dnevne vročine je to običajno prestavljeno na večerne ure. Prav gotovo k dobremu vzdušju v veliki meri vpliva tudi lepo urejen ambient. Danes vam predstavljamo zelo enostavno in hitro idejo, kako iz pločevink narediti krasne lanterne oziroma svetilke.

Potrebujemo:

-          Prazne pločevinke;

-          Kladivo;

-          Žeblje različnih debelin;

-          Kos žice (srednje debeline);

-          Klešče;

-          Barvo za pločevino;

-          Čajne svečke.

Navodila:

Pločevinke dobro očistimo in poskrbimo, da odstranimo vse ostanke lepila in papirja. V kolikor lepilo ne odstopi, vam priporočamo, da uporabite WD-40 in močno podrgnete s kosom tkanine. Ker bomo naše pločevinke naluknjali z žeblji, je zelo pomembno, da ste pozorni, da pločevinke obdržijo obliko. Tukaj si pomagamo z majhnim trikom. Pločevinke do roba napolnimo z vodo in jih globoko zamrznemo. Nato na zunanji strani pločevinke z žeblji in kladivom pričnemo »udarjati« vzorec.

To storimo tako, da narahlo zabijamo žeblje. Različne debeline oziroma velikosti žebljev uporabimo za bolj razgiban vzorec. Najverjetneje bomo opazili, da se nam je ob luknjanju pločevinke izbočilo dno. Tega ob koncu nežno zgladimo s kladivom. Ko končamo z vzorcem, na vrhu na nasprotnih straneh naredimo luknji za ročaj iz žice. Žico zvijemo v črko u in jo speljemo skozi luknji.

Na  koncu lukenj ju privihamo. Sedaj nam preostane le še dvoje. Pločevinke odtalimo, dodobra obrišemo in pobarvamo z barvo v pršilu za pločevino. Ko se pločevinke dobro posušijo, jih lahko pričnemo uporabljati. Vanje damo čajne svečke in uživamo v prekrasni igri senc, ki jih mečejo naše doma narejene lanterne.

 

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!