Poletna lanterna

Poletje je čas dolgih sprehodov. Obilice sladoleda. Vročih dni in ležernih večerov. Danes vam predstavljamo krasno idejo, kako iz pločevinke narediti unikatno svetilko oziroma lanterno.

Poletje je tudi čas, ko ljudje običajno najdemo malce več časa za druženje. Zaradi vremenskih pogojev oziroma dnevne vročine je to običajno prestavljeno na večerne ure. Prav gotovo k dobremu vzdušju v veliki meri vpliva tudi lepo urejen ambient. Danes vam predstavljamo zelo enostavno in hitro idejo, kako iz pločevink narediti krasne lanterne oziroma svetilke.

Potrebujemo:

-          Prazne pločevinke;

-          Kladivo;

-          Žeblje različnih debelin;

-          Kos žice (srednje debeline);

-          Klešče;

-          Barvo za pločevino;

-          Čajne svečke.

Navodila:

Pločevinke dobro očistimo in poskrbimo, da odstranimo vse ostanke lepila in papirja. V kolikor lepilo ne odstopi, vam priporočamo, da uporabite WD-40 in močno podrgnete s kosom tkanine. Ker bomo naše pločevinke naluknjali z žeblji, je zelo pomembno, da ste pozorni, da pločevinke obdržijo obliko. Tukaj si pomagamo z majhnim trikom. Pločevinke do roba napolnimo z vodo in jih globoko zamrznemo. Nato na zunanji strani pločevinke z žeblji in kladivom pričnemo »udarjati« vzorec.

To storimo tako, da narahlo zabijamo žeblje. Različne debeline oziroma velikosti žebljev uporabimo za bolj razgiban vzorec. Najverjetneje bomo opazili, da se nam je ob luknjanju pločevinke izbočilo dno. Tega ob koncu nežno zgladimo s kladivom. Ko končamo z vzorcem, na vrhu na nasprotnih straneh naredimo luknji za ročaj iz žice. Žico zvijemo v črko u in jo speljemo skozi luknji.

Na  koncu lukenj ju privihamo. Sedaj nam preostane le še dvoje. Pločevinke odtalimo, dodobra obrišemo in pobarvamo z barvo v pršilu za pločevino. Ko se pločevinke dobro posušijo, jih lahko pričnemo uporabljati. Vanje damo čajne svečke in uživamo v prekrasni igri senc, ki jih mečejo naše doma narejene lanterne.

 


 


Sorodni članki

Noč čarovnic

Pa vi? Si boste za Noč čarovnic nadeli kak strašljiv kostum? Mi vam danes predstavljamo nekaj hitrih in poceni »naredi ...

Dodatek rumene

Rumena, kot vodilni ton v stanovanju? Drzna odločitev ali nujen dodatek? Stanovanji, ki vam jih predstavljamo danes, ...

Soba za najstnika - delovni kotiček

Pri opremljanju sobe za najstnika in njegovega delovnega kotička prav gotovo velja načelo "manj je več". Vsaka dodatna ...

Soba za novorojenčka

Opremljanje sobe za novega družinskega člana, je eden izmed najlepših projektov opremljanja doma. Da bo delo lažje ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: