Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Stilska preobrazba kopalnice

umivalnik kopalnic

Tokrat vam predstavljamo stilsko preobrazbo kopalnice, ki jo je naša arhitektka prilagodila potrebam uporabnikov. 25 let stara kopalnica je nujno potrebovala moderno stilsko preobrazbo. Uporabniki so si zaželeli keramike večjih dimenzij, masažno banjo so želeli zamenjati z 'walk-in' tušem ter vse nadometne armature s podometnimi. Odstranili smo obstoječ zid med banjo in tušem. Radiator za sušenje brisač ostane kljub temu, da je na tleh talno gretje. V kopalnici ni pralnega in sušilnega stroja, ki imata svoj prostor v drugem prostoru.

kopalnica po meri akron

Načrtovanje kopalnice ni enostavno. Na tržišču je toliko različne keramike, materialov, armatur, idej, da se je težko odločiti v kakšen prostor bi radi vstopili zgodaj zjutraj in se v njem zvečer sprostili še naslednjih 25 let. Kopalnice niso več samo prostori za higieno, temveč prave oaze sprostitve in udobja, ki morajo ohranjati tudi funkcionalnost.

kopalnica po meri

Nova kopalnica ima podobno tlorisno zasnovo kot stara. WC in bide se zamenjata z moderno visečo verzijo. Umivalnik/bovla je dobila svojo omarico, podometno armaturo in ogledalo z lučko ter manjšo omarico. Na nasprotni steni iz masažne banje in malega tuša je nastal udoben 'walk-in' tuš s svojim predprostorom, kjer je prostor za obešanje brisač in kopalnih plaščev. Ta predprostor hkrati preprečuje škropljenje vode po kopalnici. Tuš kabina je zaradi okna brez vrat. Zraven tuša je kozmetična mizica s klopjo, da se ne bo treba zjutraj drenjati pri umivalniku, če bo za lepotičenje več kandidatk. Brisače so lahko priročno zložene v omari, prav tako ostali kopalniški pripomočki.

prenova kopalnice po meri

Za dolgotrajno uporabo so izbrani materiali in barvne kombinacije, ki so brezčasni. Keramika po stenah v svetlih zemeljskih tonih daje mehkobo in toplino. Namesto keramike bi lahko uporabili tudi barvo ali vedno bolj popularen mikro-cementni premaz. Stena pri vratih je prebarvana, drugje pa stene zaradi svojega posebnega čara krasi keramika. Po tleh položeni porcelanski gres ima starinski vzorec, interpretiran na sodoben način daje kopalnici pridih elegance. Pohištvo je v iveralu v barvi hrastovega dekorja v kombinaciji z belimi frontami in črnimi ročaji. Detajli črne se ponovijo na vseh podometnih armaturah, kopalniških dodatkih, geberit tipki, okvirju 'walk-in' tuš kabine, okvirju ogledala, pohištvenih nogicah, vtičnicah in stikalih.

tloris kopalnice

Z izborom modernih materialov in elementov je nastala umirjena in elegantna kopalnica, v kateri bo užitek začeti in zaključiti dan. 

Članek je bil objavljen v Delu in dom, v rubriki Opremljamo z arhitektko.

Potrebujete tudi vi unikatno rešitev za vašo kopalnico? Predstavite nam vaše želje in skupaj bomo poiskali najboljšo rešitev.

     

           
             
                               
                 

Želite ponudbo in svetovanje?

               
                             
           
           
             

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!