Severnjaški stil

Samo Skandinavci lahko minimalizmu vlijejo dušo in poskrbijo, da se v prostor naravnost zaljubimo. Zakaj si ne bi nekaj njihovih skrivnosti urejanja "sposodili" tudi vi!

 Skandinavski vpliv se je trdno zasidral v skoraj vse elemente oblikovanja. Pa naj bo to vizualna umetnost, različna tipografija, arhitektura in seveda pohištveno oblikovanje. Pozabiti pa ne smemo niti na domač dekor, ki je pika na i vsakemu domu.

Danes smo za vas zbrali nekaj zanimivih, skandinavsko opremljenih ambientov. Nekatere izmed njih bi lahko označili, kot tipično severnjaške- bela v kombinaciji s svetlim lesom, spet drugi spominjajo na Ikejine kataloge, kjer vsak prostor kar vabi k posedanju. Spregledati pa ne gre niti pisanih dodatkov, ki so jih oblikovalci z prefinjeno noto vnesli v večno belino. 

Če se v tem trenutku sprašujete kaj je pravzaprav tako posebnega pri skandinavskem stilu, naj le tega povzamemo z eno besedo: "raznolikost". Belina in nevtralno pohištvo omogoča uporabniku, da v prostor vnese osebno noto, najljubše barve, dodatke in vse tiste male kose, ki dom naredijo res DOM. Kako je oblikovalcem ( Render Taxi, Duan, Koj Design, in drugim) uspelo ujeti noto severnega stila si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Sorodni članki

Bela in les v jedilnici

Toplina naravnega lesa in vsestranskost bele barve. Zmagovalna kombinacija, ki navdušuje v jedilnicah, ki vam jih ...

Kombinacija starega in novega

Prenavljate svoj dom? Potem je današnji članek kot nalašč za vas. Stanovanje sredi Toskane je krasen primer brezčasne ...

"Washi" trakovi

Poznate "washi" trakove? Prikupne pisane lepilne trakove, ki so osvojili svet? Za vas smo poiskali kar 9 kreativnih ...

Priprava otroške sobe na šolo

Začetek šole bo tukaj, kot bi trenil. K pripravam na začetek pouka pa sodi tudi ureditev otroške sobe. Da bo vaš ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave