Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Otroška soba za dva v mansardi

Tjaša Justin m.i.a.

otroška soba v mansardi

Bratec in sestrica si želita vsak svoj kotiček v mali sobici. Kmalu bosta začela obiskovati osnovno šolo zato bosta potrebovala vsak svojo delovno mizo, posteljo in omaro za oblačila. Sobica je mansardna z enim strešnim oknom na sredini.

tloris otroške sobe v mansardi
Slika: Otroška soba v mansardi

Sobica je majhna, a k sreči je kolenčni zid dovolj visok, da nas naklon strehe ne moti pri postavitvi pograda.Sprva sem razmišljala o ločenih posteljah a žal potem zmanjka prostora za omare in za dve dovolj veliki pisalni mizi zato je v tem primeru pograd najbolj funkcionalna rešitev.

pograd za majhne sobeSlika: Pograd je idealna rešitev za manjše otroške sobe

Pograd je postavljen na del sobe, kjer je strop najvišji. Leva in desna stranica sta porezani, da naredita konstrukcijo pograda izpade malce bolj lahkotno, kar je v mali otroški sobi zelo dobrodošlo. Spodaj ima pograd dva večja predala, zgoraj pa varovalo. Varovalo je lahko tudi na spodnji postelji in se odstrani, ko ne bo več potrebno. Dodatni predali so v stopnicah, ki vodijo do zgornje postelje.

pisalna miza v mansardiSlika: Pisalna miza naj ima dovolj odlagalnih in shranjevalnih površin

Pod oknom je daljša pisalna miza s predalniki in prostorom za dve delovni mesti. Vsak ima na svoji strani nad in pod mizo odprta regala, ki ju bosta zapolnila s svojimi šolskimi potrebščinami. Radiator, ki je pod oknom se z mizo zapre, zato je na mizi rešetka, ki dopušča, da bo radiator sobico še vedno ogreval. Na desni strani je omara s policami, na drugi strani pa globlja omara za obešanje oblačil. Vsakemu je namenjena polovica ene in polovica druge omare. Omari stojita na delu, kjer je streha v naklonu zato se zgornji del prilagodi naklonu strehe v mansardi. V tem delu bo prostor za shranjevanje stvari, ki se redko uporabljajo.  Uporabljene barve so svetle. Omare in pograd v svetlem lesenem vzorcu. Za barve je poskrbljeno z modrimi in zelenimi odtenki, ki jih imajo radi tako dečki, kot deklice. Za vse pisane dodatke bosta poskrbela sama, tako se bo sobica z leti skupaj z njima spreminjala in rasla.

Potrebujete tudi vi nasvet pri opremljanju otroške sobe?

     

           
             
                               
                 

Želite ponudbo in svetovanje?

               
                             
           
           
             

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!