Mozaik iz kamnov

Je tudi vaš otrok navdušen "nabiralec" kamnov? Potem je današnja "naredi sam" ideja kot nalašč za vas. Iz kamnov z malce truda izdelajte pravcate umetnine.

Mozaik izhaja iz Mezopotamije. Že v 4. tisočletju pred Kristusom so Sumerci izdelovali dekoracije iz školjk, kremena in gline. Danes mozaično tehniko uporabljamo predvsem v dekorativne namene. Drobne koščke ploščic ali kamnov najdemo v kopalnicah, na okrasnih pladnjih, cvetličnih lončkih in podobbno. Danes vam bomo predstavili, kako mozaik iz kamnov izdelate doma.

 

 

 

Kaj boste za delo potrebovali?

  • Razne kamne;
  • cement;
  • mivko;
  • vodo;
  • posodo za mešanje;
  • star pekač;
  • metlico za mešanje;
  • po želji druge dodatke (koščke stekla, keramike, školjke ..).

Kako se lotiti dela?

Preden pričnete ustvarjati, vam svetujemo, da razmislite, kako želite, da bo videti vaš mozaik. Bo to manjši tlakovec? Slika za na steno? Darilo za babico? Nato sledi kreativni del. V večji posodi pripravite mešanico lepila (malte). Ta naj bo sestavljena iz enakomernega dela cementa in mivke, ki ju zmešamo z vodo tako, da je masa enakomerno gosta.

Nato pripravljeno zmes vljite v star pekač ali spodnji pokrov cvetličnega lonca. Za lažje kasnejše odstranjevanje vam svetujemo, da posodice prej namastite z malce olja. Počakajte nekaj minut, da se masa rahlo strdi in nato pričnite s polaganjem kamnov v poljuben vzorec. Ko končate, pustite, da se mozaik dobro posuši (to lahko traja tudi kak dan ali dva). Nato previdno odstranite posodo in po želji zafugirajte drobne razpoke med kamni. 


 


akcija odeja

Sorodni članki

Piknik

Samo muhasto aprilsko vreme še preženemo in sezona piknikov se lahko ...

Stili opremljanja

Se lotevate opremljanja doma in ne veste, kateri stil opremljanja izbrati? Se vam zdi kolebanje med minimalizmom in ...

Pisane preproge

Preproge so hitra rešitev za popestritev doma. Za vas smo zbrali dvanajst pisanih idej, ki igrivo polepšajo ...

Popestritev pustih sten

Bele stene so lahko zelo dolgočasne. Naša »naredi sam« ekipa je za vas zbrala kopico idej za okrasitev praznih sten. ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: