Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Mozaik iz kamnov

Mozaik izhaja iz Mezopotamije. Že v 4. tisočletju pred Kristusom so Sumerci izdelovali dekoracije iz školjk, kremena in gline. Danes mozaično tehniko uporabljamo predvsem v dekorativne namene. Drobne koščke ploščic ali kamnov najdemo v kopalnicah, na okrasnih pladnjih, cvetličnih lončkih in podobbno. Danes vam bomo predstavili, kako mozaik iz kamnov izdelate doma.

 

 

 

Kaj boste za delo potrebovali?

Kako se lotiti dela?

Preden pričnete ustvarjati, vam svetujemo, da razmislite, kako želite, da bo videti vaš mozaik. Bo to manjši tlakovec? Slika za na steno? Darilo za babico? Nato sledi kreativni del. V večji posodi pripravite mešanico lepila (malte). Ta naj bo sestavljena iz enakomernega dela cementa in mivke, ki ju zmešamo z vodo tako, da je masa enakomerno gosta.

Nato pripravljeno zmes vljite v star pekač ali spodnji pokrov cvetličnega lonca. Za lažje kasnejše odstranjevanje vam svetujemo, da posodice prej namastite z malce olja. Počakajte nekaj minut, da se masa rahlo strdi in nato pričnite s polaganjem kamnov v poljuben vzorec. Ko končate, pustite, da se mozaik dobro posuši (to lahko traja tudi kak dan ali dva). Nato previdno odstranite posodo in po želji zafugirajte drobne razpoke med kamni. 

 

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!