Klasičen angleški stil

Angleška klasika spominja na udobna stanovanja naših babic. Saj veste...Tista, kjer bi človek kar posedal, klepetal, srkal domač čaj in grizljal piškote. Gre za opremljevalsko klasiko, ki lahko z malce truda dobi brezčasen videz.

Pregovorno zadržani angleži, niso klasični zgolj pri svojih obredih (pitje popoldanskega čaja je obvezno). Ampak radi z isto mero odločnosti in preciznosti, opremijo svoje domove. Sami pravijo: »V stanovanju naj bodo le stvari, ki so ali uporabne ali pa tiste, ki so lepe, kar je njihove domove povzdignilo v občudovanja vredne prostore.« Torej nič "instant" kosov, ki bi se pojavili mimogrede. 

Izvirnost in stalnost stila sta močni odliki klasičnega angleškega stila. Ničesar preveč in ničesar premalo.Gre za izčiščen in topel dekorativen slog, ki s svojo prezenco močno razkriva individualni okus posameznika.

V sebi skriva tradicionalne oblike pohištva v modernih oblikah, stilske poudarke, različne barvne dekorje ter prefinjene dotike lesa. Predmeti, ki se pojavljajo pa kar kličejo, da preučuješ njihove detajle. Skok k romanticizmu je tukaj skorajda neustavljiv. Prav gotovo je pa to stil, ki v vaš dom vnaša drugačnost, stabilnost, izčiščeno klasiko, ki bo tukaj ko bodo za nami prišli že naslednji rodovi. 

 Sorodni članki

Oprema kopalnice

Po jutru se dan pozna. Pa vi? Začenjate svoj dan v lično urejeni ...

Lestev malo drugače

Se tudi vam v garaži "valja" kakšna stara lestev? Ne zavrzite je prehitro. Za vas smo zbrali simpatične ideje, kako ...

Lepe v poletje

Današnja »naredi sam« idejnica je namenjena nežnejšemu spolu. Za vse kreativke smo pripravili tri enostavne ideje, ki ...

Ste že pričeli s pomladansko prenovo otroške sobe?

Za namig vam predstavljamo prenovljeno otroško sobico, ki smo ji z optimalno izbiro pohištva in prijetnimi svetlimi ...


Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: