Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Kako pravilno obesiti sliko?

Se tudi vam doma nabira kup neizkoriščenih slik, fotografij in posterjev, ki kar ne najdejo pravega mesta? K urejenemu domu spadajo tudi lično urejene stene, ki so pogosto »okrašene« - nanje pritrjujemo slike in dodatke, ali pa ob njih zgolj postavljamo različne spominke, ki so ob nepravilni postavitvi pogosto moteč dejavnik. Gre preprosto za nek občutek neskladja.

Človeško oko je nagnjeno k iskanju skladnosti. Tudi v naravi lahko opazujemo nek tih red, katerega skupni imenovalec je zlati rez. Zlati rez velja za najpopolnejši kompozicijski zakon v naravi - človeškemu očesu se zdi popoln in predstavlja harmonijo med linearno, skorajda neznosno preciznostjo, in nepravilnostjo, nepopolnostjo. Človek se ga sicer ne zaveda, vendar pa ga čuti intuitivno. Na kratko je zlati rez kompozicijski zakon, kjer je manjši del proti večjemu v istem razmerju kot večji del proti celoti. Pri urejanju slik na steni za iskanje t.i. zlatega reza si pomagamo z osnovnimi vodili. Poskrbimo, da se na primer linija zgornjih robov ujema. Ali da je vodilna stranska linija. Pazimo, da ne nameščamo samo velikih formatov skupaj, ter da so optično težji elementi spodaj.

Pri obešanju in razvrščanju slik na steno je pomembno upoštevati dve osnovni pravili. Slika v nobenem primeru ne sme biti večja, kot je velik tisti kos pohištva, ki je nameščen pod njo. Prav tako majhna slika ne sme viseti sama na veliki steni. Za lažjo razvrstitev slik na veliki steni predlagamo, da iz papirja izrežete predloge v velikosti slik, ki jih nameravate obesiti, in jih najprej namestite na steno in poljubno prestavljate, dokler ne najdete primerne postavitve in skladnosti. Za navdih vam predstavljamo nekaj primerov ureditev sten različnih oblikovalcev (Scandinavian and Deko, Old Brand New Blog, Ashley Ann Photography, Apartment Therapy, Lowes Creative Ideas ...).

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!