Hiška iz barvic

Se tudi vam doma "povaljujeta" vsaj dva kompleta lesenih barvic? Nikar jih ne zavrzite! Danes vam namreč predstavljamo, kako lesene barvice spremeniti v unikatno hiško.

Prav gotovo imamo vsi nekje celo zalogo lesenih barvic. Tistih pravih, pisanih, ki sedaj že lep čas neošiljene samevajo v kakem predalu. Za vas smo poiskali krasno »naredi sam« idejo, s katero lahko lesene barvice spremenite v unikatno škatlico, ki jo lahko uporabimo kot stojalo za pisarniške pripomočke, ali pa v njej podarimo simpatično darilce.

 

 

Kaj bomo pri delu potrebovali?

-          Manjšo škatlo iz lepenke;

-          Lesene barvice;

-          Akrilno barvo in čopiče;

-          Merilni trak;

-          Pištolo za vroče lepljenje in palčke lepila;

-          Olfa nožek;

-          Škarje.

 

Kako se lotiti dela?

Najprej pobarvamo našo škatlo iz lepenke. V kolikor nimate primerne škatle, jo lahko enostavno izdelate sami. Iz lepenke izrežite 5 kvadratov in jih zlepite s pištolo za vroče lepljenje. Škatlico pobarvamo z akrilnimi barvami. Na ta način jo tudi zaščitimo. Akrilne barve so namreč (ko se osušijo) vodoodporne. 

Nato se lotimo rezanja barvic. Vse barvice narežemo na enako velikost. Ošiljene naj bodo malce višje kot je naša škatlica. Ko imamo vse narezane, jih pričnemo lepiti na škatlico s pomočjo vročega lepila. Ob tem posebej pazimo na prste. Lepilo je namreč izredno vroče. V kolikor boste škatlico podarili kot darilno vrečko, ji dodajte ročaj (izdelan na primer iz merilnega traku). 


Sorodni članki

Obnova najemniškega stanovanja

Najemniška stanovanja postajajo vedno bolj uveljavljena oblika bivanja. Za vas smo poiskali nekaj idej, kako ...

Noč čarovnic

Pa vi? Si boste za Noč čarovnic nadeli kak strašljiv kostum? Mi vam danes predstavljamo nekaj hitrih in poceni »naredi ...

Kuhinjske ustvarjalnice

Kuhinja je prostor, ki kar kliče po organiziranosti. Za vas smo pripravili pet krasnih »naredi sam« idej, ki vam bodo ...

Slika na lesu

Bližajo se prazniki. O tem pričajo polna nakupovalna središča in premosorazmerno polni vozički. Za vse, ki iščete ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim steklom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 32 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 1169,12 € Akcijska cena: 795,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: