Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Feng shui v spalnici za dobre odnose

Feng shuiv-spalnici 

S pomočjo Feng Shuija lahko naše življenje preoblikujemo v srečnejše, s tem, ko ustvarimo harmonijo v prostoru. Poznamo številne metode Feng shuija za zagotavljanje sreče. Številka KUA izhaja iz vašega datuma rojstva in določa vašo najugodnejšo smer. Pri nekaterih šolah je potrebno uporabljati dragocene predmete, ki spodbujajo srečo na posameznih področjih življenja. Feng shui letečih zvezd določa najugodnejše smeri vrat in lege hiše. Uporablja sistem številk, zasnovanih v mreži devetih kvadratov, ki je vrisana v tloris hiše.

Osnovne smernice za dober Feng shui v spalnici

Prvo načelo je zagotoviti ugodne smeri za miren spanec. Najboljši prostor za spalnico je diagonalno nasproti vrat, tako da se smer spanja ujema z osebnimi dobrimi smermi. Pametno je, da je vhod v sobo viden iz postelje.

Čemu se je potrebno izogniti?

znak fengshu

Jang pa kua povezuje območja vašega doma s petimi elementi feng shuija: zemljo, ognjem, zrakom, vodo in kovino. V tem članku se navezujemo na jugozahodno smer, ki je povezana z elementom zemlje in označuje ljubezen in medsebojne odnose. Simbol pakua so triagrami, ki sestavljajo osnovo ji činga in njegovih 64 heksagramov.

Ogledala ne sodijo v spalnico

Ogledala v spalnici, ki so postavljena naravnost nasproti postelje, lahko povzročajo težave v zakonu in spodbujajo nezvestobo. Večja ko so ogledala, bolj lahko škodujejo. Tudi ogledala na stropu, ki odsevajo posteljo, so slaba. Zato je ogledala najbolje povsem odstraniti iz spalnice. Če to ni mogoče, jih lahko skrijete za zaveso in jih ponoči zastrete. Še najmanj moteče je ogledalo na steni za posteljo, vendar levo ali desno od vzglavja postelje, ne pa takoj za vzglavjem. Tudi ogledala, ki so del toaletne mizice naj ne bodo obrnjena naravnost k postelji.

Kako je s cvetjem v spalnici?

Sveže cvetje in zelene rastline je najbolje pustiti izven spalnice. Rastline in cvetje pripadajo lesnemu elementu in pomenijo energijo jang, ki za spalnico ni priporočljiva. Še posebej moteče je rdeče ali rumeno cvetje. Rdeči cvetovi so za spalnico povsem neprimerni, še zlasti, če v spalnici leži bolna oseba.

Brez skrbi pa lahko uporabljate cvetlične motive na drsnih vratih vgradne omare, zavesah, posteljnini, tapetah in drugod. Bolje je izbrati vzorce manjšega in ne prevelikega cvetja. Za cvetove ponavadi velja, da mladim poročenim parom prinašajo veliko veselja in sreče, pri starejših zakoncih in ljudeh srednjih leta pa niso zaželeni.

Odstranite TV zaslone

Prav tako kot ogledala imajo tudi TV zasloni odbojne površine, kadar so izključeni. Namestitev televizorja v bližino postelje ustvarja enak učinek kakor ogledalo. Učinek je še slabši zaradi dejavnosti energije jang, ki jo oddaja. V kolikor se televizorju v spalnici ne želite ali ne morete odpovedati, ga ponoči vsaj izklopite ali zastrite. Idealna rešitev je, da se televizor skriva za drsnimi vrati.

Police kot strupene puščice

Police same po sebi niso škodljive. Neprimerno pa je, če gledajo odprte police naravnost na posteljo, saj se energija usmerja direktno proti postelji. Boljša rešitev je, da police skrijete za vrati omare in jih tako spremenite v zaprte omare. Ne uporabljajte pa v ta namen ogledal, ker lahko le-ta odsevajo posteljo in ustvarijo veliko težavo. Tudi steklena vrata so lahko odsevna. Steklu se je zato bolje izogniti in za polnilo drsnih vrat vgradne omare v spalnici uporabiti iveral, ki je tudi lažji material. Odsvetujejo se tudi vrata z agresivnimi vzorci  (križi, črte), ki pošiljajo či proti spečemu paru. Boljše so preproste, čiste linije, ki so smernica minimalističnega stila opremljanja.

Odpovejte se računalnikom v spalnici

V spalnicah z računalniki se razvijejo navzkrižne energije, podobne tistim v spalnicah z ogledali ali televizorji. Hkrati pa pretirana pozornost računalniku in tehnologiji škoduje ljubezni in pozornosti v razmerju. V postelji je čas za čuječnost in doživljanju tistega trenutka, od česar nas računalnik odvrača.

Računalniki spadajo h kovinskemu predmetu, kovina pa izčrpava energijo zemlje, ki je potrebna za negovanje in krepitev odnosa. Ne dopustite, da bi se med vas in partnerja vrinilo delo za računalnikom v spalnici. Znebite se vsega, kar prinaša v spalnico pisarno, sicer se bo vaše razmerje gotovo ohladilo. Namizni računalniki so v primerjavi s prenosnimi škodljivejši, saj je pri njih nesoglasje elementov še večje. Pri prenosnih računalnikih je zaslon zaprt, kadar se ne uporabljajo, pri namiznih pa zasloni preprosto postanejo odsevne površine v spalnici.

Če živite v enosobnem stanovanju ali garsonjeri in si zaradi pomanjkanja prostora ne morete privoščiti razkošja lastne delovne sobe je najbolje, da naredite pregrado, ki bo optično ločila vašo posteljo od delovnega kotička. Če je le mogoče iz vidnega polja umaknite tudi vse delovno gradivo. Skladovnice nerazrešenih papirjev nosijo v sebi energijo, ki blokira pretok čija v spalnici. Povzročajo motne v odnosih zato jih je treba odstraniti. Omare za shranjevanje z vrati vam bodo omogočile, da boste odpravili odvečno zmedo v sobi.

Preveč čija v spalnici

Spalnica je prostor, ki naj bo bolj jin kot jang. Energija tu naj bo tiha, mirna in ugodna za počitek. Mladoporočenci lahko izberejo ureditev spalnice, ki krepi jang – z obešanjem rdečih lampionov za srečo in z vključevanjem simbolov dvojne sreče. Za poznejša leta je dobro izbrati bolj jin ureditev, ki vpliva na zagotavljanje zvestobe. Izogibajte se jang predmetom, kot so podobe zmajev in ne navijajte premočne glasbe. Ne izbirajte močnih, razburljivih barv, kot so rdeča, rumena in škrlatna. Prav tako v prostoru naj ne bo preveč sončne svetlobe in simbolov sončnih žarkov. Za dobro mešanico jin in jang ostanite pri umirjenih, mehkih, spokojnih pastelnih barvah. Tudi preveč hrupa lahko povzroči, da prideta energiji v hudo neravnovesje. Kadar je prostor pretemen in okrašen z barvami, med katerimi prevladujeta črna in modra, energija zastaja in miruje. V tem primeru okrepimo energijo jang. Razsvetlimo prostor, prebarvajmo stene s svetlo, belo barvo in ga okrasimo z malce rdeče, morda na zavesah ali blazinah.

spalnica z vgradno omaro

Mandarinke in leteče goske simbolizirajo srečo v zakonu

Kitajski umetniki so že od nekdaj risali te čudovite račke, da bi izrazili ljubezen med poročenimi partnerji in mladimi zaljubljenci. Slika ptičjih parčkov je najugodnejši simbol novih partnerskih zvez, pa tudi samskim. Najbolj močno deluje, če je obešena na ljubezenski predel doma, torej na jugozahod. Če so prepojene iz materialov elementa zemlje, prepojijo okrasne predmete z mogočno zemeljsko energijo. Če so narejene iz lesa, je najbolje, da so prebarvane z živahnimi odtenki, da omilijo element zemlje. Najbolj učinkovite pa so, če vključujejo poldrage kamne ali kristale. Vedno naj bodo račke ali druge ptice v paru, nikakor ne samo ena ali tri.

Prav tako je za zakonsko zvestobo primeren simbol letečih gosk. Lahko jih namestite na špansko steno in jo postavite v jugozahodni del sobe ali pa na drsna vrata vgradne omare. Ta bitja imajo čudovito perje in zanje velja, da hrepenijo po partnerju. Gosja partnerja naj bi bila tako navezana drug na drugega, da nikoli ne letita sama. Goske simbolizirajo tudi moško energijo jang in so znak sreče. Namesto letečih gosk lahko izberete tudi male ali pritlikave papige, ki prav tako veljajo za simbol nesmrtne ljubezni.

Mandarinke so prav tako koristne, če že imate družino. Za srečo skupnosti in zagotovilo, da bo družina ostala skupaj, lahko razstavite celo družino račk.

Ne glede na to, za katero ptico se odločite, ne pozabite, da jih ne smete nikoli razstavljati samih. In ne imejte več kot dve. Pomembno je tudi, da so dobro osvetljene.

Povzeto po knjigi Feng šuj in ljubezen, 168 poti do sreče; Lillian Too

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!