Barve v otroški sobi (1.del)

Izbira barv za otroško sobo je pravcati izziv. Potrebno je izbrati primeren odtenek, ki bo pogodu vašemu malčku. Da bo vaše delo lažje, smo vam pripravili nekaj uporabnih nasvetov.

Opremljanje otroške sobe je veliko več kot nakup previjalne mize, primerne omare in otroške postelje. Tukaj je še izbira primerne barve sobe, zaves, posteljnine in ostalih dodatkov. Izbira barv pa že dolgo ni več omejena zgolj na modroza dečke in roza za deklice.

Barva, ki pritegne pozornost

Ste opazili, kako se otroci navdušujejo nad pisanimi odtenki? Strokovnjaki, ki so se poglobili v otroško barvno zaznavanje trdijo, da je prav vijolična tista barva, ki  najbolj očara malčke in zadrži njihovo pozornost. Obenem pa je vijolična prijazna za oči.

Rdeče, ki te ljubim rdeče

Rdeča je barva pomembnih stvari. In pomembne reči opazimo najprej. Prav nobenega dvoma ni, da je rdeča močna barva, ki pritegne pozornost. Kljub pozitivnim učinkom rdeče barve, pa mora biti ta v prostoru uporabljena premišljeno. Za otroško sobo vam odsvetujemo barvanje celotnega prostora ali večjih sten rdeče. Boljša izbira je kombiniranje rdeče z nevtralnejšimi toni. Pri rdeči vsekakor velja načelo: »Manj je več.«

Svežina morja

Modra barva ostaja stalnica med barvami otroških sob. Otroci obožujejo modre odtenke, ki spominjajo na jasno nebo in široki ocean. Da bo modra res zasijala v vsej svoji modrini vam svetujemo, da ob njej uporabite odtenke sive, rumene, bele ali rdeče, ki bodo modri barvi dali prefinjen in dodelan videz. Nekaj primerov ureditev otroških sob si lahko ogledate v spodnji galeriji. Sorodni članki

Obešanka za vrata

Za vas smo pripravili nadvse simpatičen »naredi sam« projekt, ki bo navdušil vse majhne nadebudneže. Lotili se bomo ...

Velikonočna ustvarjalnica

Velika noč je tik pred vrati. Za vas smo zbrali cel kup idej, kako ta družinski praznik narediti prav ...

Obročno odplačevanje pohištva

Do vgradnega pohištva enostavno in ugodno. Ponujamo vam obročno odplačevanje s karticami: MasterCard, Visa, Karanta, ...


V Akciji

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom
izdelano v Sloveniji
montaža, dostava
garancija 5 let

Akcija vgradnih omar s črnim okovjem in belim iveralom

Vgradno omaro po meri lahko sedaj dobite po akcijski ceni, ceneje kar za 25 %. Omaro izdelamo po meri, dostavimo in zmontiramo. Pohitite, akcija traja samo do 30. 11. 2017.

Redna cena: 848,00 € Akcijska cena: 636,00 €

Naročite se na brezplačne e-novice

Prejemali boste brezplačne koristne nasvete naših strokovnjakov o opremi doma, trendih na področju bivanja in naše posebne akcijske ponudbe.

Varnost podatkov 100% zagotovljena
S prijavo na e-revijo se strinjate s pogoji prijave
    Name: