Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

 
 

Prenovljena kopalnica

Prenovljena kopalnica

Kopalnica je prostor intimnosti in urejenosti. V njej se uredimo za nočni počitek ali za nov dan. Kaos v kopalnici nima kaj iskati, zato je dobro skrbno razmisliti, kako jo bomo opremili. Kopalniško pohištvo, kakor tudi vsa ostala oprema v kopalnici, naj se prilagaja našemu življenjskemu ritmu.

Stranka je želela prenoviti staro kopalnico v nadstropju, ki trenutno ni najbolj moderna, saj je opremljena še s starimi ploščicami iz sedemdesetih. Želi si le obdržati tuš, velik vsaj 90 x 90 cm. Ostalo pa prepušča arhitektkinemu nasvetu.

prenovljena-prostorna-kopalnica

prenovljena-kopalnica

praktična-kopalnica

Prostor za kopalnico je dimenzij 2,79 x 2,26 m. Nasproti vrat je manjše okno, tako da ima naravno svetlobo. Bila je opremljena z vsem, kar kopalnica potrebuje, a je dotrajana in jo je potrebno prenoviti za sodobno bivanje. Tuš bo ostal na svojem mestu, le povečal se bo na dimenzijo 90 x 120 cm, da bo res udoben za tuširanje, lahko tudi v paru. Ob njem bo daljši viseči predalnik s štirimi predali na katerem bo stal umivalnik. Nad njim je ogledalo z osvetlitvijo, ki je v kopalnici zelo pomembna. V kotu je na zidu zob, ki ga je arhitektka delno zakrila z ozkim odprtim regalom. Ta bo primeren za shranjevanje kozmetike, zobne ščetke ali najljubšega parfuma. Ob njem je umeščena vgradna omara za brisače. Arhitektka namenoma ni predvidela odprtih regalov, da se na njih ne bi nabiralo preveč vsega. V zaprti omari je vse skrito in ni se ne vidi, kako je pospravljeno. Nasproti umivalnika pod pultom stoji pralni stroj. Ob njem je omarica z zabojem za perilo, nad njim pa plitkejša omara kjer je na enem delu prostor za obešanje oblačil, na drugem pa omara za čistila in praške. Ostane nam še prostor za wc in bide. Namesto bideja lahko vgradijo pisoar. Trenutno je nadometni kotliček montiran pod strop. Nadomestil ga bo novi, podometni, montiran v steno. Če stena zadaj ne bi bila dovolj debela, se lahko dozida zidec, ki skriva tudi vse inštalacije. Nad zidcem je postavljena polička, ki lahko služi za dekoracijo, kako svečko, dišavo, rožico in sliko.

Arhitektka je najprej razmišljala o keramiki s terrazzo vzorcem, a je raje pristala na bolj enostavni sivi kombinaciji dveh različnih velikosti keramike, s pohištvom v antracit barvi in lesenim pultom. Terrazo je trenutno moderen vzorec, a se ga lahko hitro naveličamo. Nevtralno sivo je enostavno kombinirati z različnimi barvami brisač, tepihov in dodatkov, da se kopalnica vselej malce spremeni in posodobi. 

kopalnica-tloris

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Celovita storitev

3D izris

Izračun cene

Galerija

Prodajna mesta

Preverite zakaj nam je zaupalo že na tisoče zadovoljnih strank!